Ακολουθήστε μας

Ποδόσφαιρο

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ: Ο αρχηγός της Αστυνομίας κατά των οπαδών του «δικέφαλου του Βορρά»

Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Μπους-ντυ-Ρον τοποθετήθηκε για τα επεισόδια στο Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ. “Η σύμπραξη δυνάμεων κατέστησε δυνατό τον έλεγχο των εκατοντάδων βίαιων οπαδών που ήρθαν από την Ελλάδα χωρίς την επίβλεψη που υποσχέθηκε ο σύλλογός τους” αναφέρει χαρακτηριστικά.Θα σταλεί αναφορά στην UEFA.

Οι σκηνές… χάους που “κύκλωσαν” το Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ (2-1) κατάφεραν βάλουν σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι του προημιτελικού του Conference League.

Τόσο πριν, όσο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το σφύριγμα της λήξης είχαμε επεισόδια με… πρωταγωνιστές τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, την αστυνομία και τους οπαδούς της Μαρσέιγ. Αποτέλεσμα όλων αυτών, η σύλληψη δέκα οπαδούς και ο τραυματισμός τριάντα αστυνομικών από ρίψη διαφόρων αντικειμένων, καπνογόνων και κροτίδων στο «Βελοντρόμ».

Με ανάρτησης στο Twitter, o επικεφαλής της Αστυνομίας του Μπους-ντυ-Ρον τοποθετήθηκε για τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών της Μαρσέιγ και του ΠΑΟΚ, κάνοντας λόγο αφενός για αθέτηση δεσμεύσεων από την… ελληνική πλευρά και αφετέρου για άριστη ανταπόκριση των οργάνων τάξης.

Η σύμπραξη δυνάμεων κατέστησε δυνατό τον έλεγχο των εκατοντάδων βίαιων οπαδών που ήρθαν από την Ελλάδα χωρίς την επίβλεψη που υποσχέθηκε ο σύλλογός τους. Δεν σεβάστηκαν τους χρόνους και τα σημεία συνάντησης, τα οποία τηρούν όλες οι φιλοξενούμενες ομάδες όταν ταξιδεύουν. Επί 24 ώρες η αστυνομία περιόρισε ή απέφυγε επεισόδια που θα μπορούσαν να έχουν δραματικές συνέπειες. Χάρη στην αδιάλειπτη δέσμευσή τους και ένα ουσιαστικό σύστημα ασφαλείας, το οποίο προέβλεπε όλους τους κινδύνους, η βία περιορίστηκε και πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπους-ντυ-Ρον έδωσε συγχαριτήρια σε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την προσπάθεια.

Η αστυνομία αναζητά πάντα τις καλύτερες συνθήκες για ταξίδι για τους αντιπάλους οπαδούς, προτού εξετάσει τις απαγορεύσεις, οι οποίες θα έπρεπε να είναι μόνο η έσχατη λύση, και που παράλληλα εμποδίζουν τους φίλους της Μαρσέιγ από το να εκμεταλλευτούν οι ίδιοι τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Πρέπει να αναγνωριστεί ότι σε αυτήν την περίπτωση, τρεις εβδομάδες διαλόγου και γραπτών δεσμεύσεων από τον αντίπαλο σύλλογο δεν ήταν αρκετές για να αποτραπούν βίαιες και άσκοπες πράξεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό».

Ο αρχηγός της αστυνομίας ολοκλήρωσε το ποστάρισμα, ενημερώνοντας ότι θα σταλεί «…από την αστυνομία στην UEFA αναλυτική αναφορά για όλες τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι τοπικές διοικητικές αρχές στο πλαίσιο αυτού του αγώνα».

Να αναφέρουμε ότι οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο τιμωρίας για τα όσα έγιναν μέσα στο “Βελοντρόμ”. Υπενθυμίζεται πως ο ΠΑΟΚ έχει μπει στο… μάτι της UEFA από το ματς με τη Μίντιλαντ (είχε αποφύγει την τιμωρία της Τούμπας με πρόστιμο 34.750 ευρώ).

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lupus


Kafe Mavroeidis
More in Ποδόσφαιρο