Ακολουθήστε μας

Ποδόσφαιρο

Καταγγελία Πανσερραϊκού κατά Απόλλωνα Πόντου στη SL2

Τα «λιοντάρια» κατηγορούν τους «κοκκινόμαυρους» για παράβαση του νόμου σχετικά με τη συγγένεια προπονητή, διοικούντων και μεγαλομετόχων, επιδιώκοντας αφαίρεση βαθμών

Αλλαγή δεδομένων ενδέχεται να προκύψει στον 1ο (Βόρειο) όμιλο της Σούπερ Λίγκας 2, με τον Πανσερραϊκό να κάνει καταγγελία στη διοργανώτρια κατά του Απόλλωνα Πόντου.

Τα «λιοντάρια», που με 26 βαθμούς είναι στη 14η θέση και στη ζώνη του υποβιβασμού, κατηγορούν τους Πόντιους για παράβαση του νόμου, που απαγορεύει να υπάρχει πρώτου βαθμού συγγένεια μεταξύ προπονητή, διοικούντων και μεγαλομετόχων κι ενώ στον πάγκο των «κοκκινόμαυρων» βρίσκεται ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, πρόεδρος είναι η κόρη του, Κατερίνα, ενώ ουσιαστικός μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι ο Άλεξ Κάλας, αδερφός του Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί από τον αθλητικό δικαστή της SL2 και είναι πιθανή η επιβολή ποινής αφαίρεσης βαθμών, με τον Απόλλωνα Πόντου να είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή στη 10η θέση με 33 πόντους.

Στο νόμο 2725 του 1999 αναφέρονται στις παραγράφους του άρθρου 69 τα εξής:

8. Εν ενεργεία αθλητές, προπονητές, διαιτητές, παρατηρητές διαιτησίας, διαμεσολαβητές της παραγράφου 9 του άρθρου 90 του παρόντος, ιδιοκτήτες πρακτορείων προγνωστικών αγώνων ή στοιχημάτων, οι σύζυγοι αυτών και οι μέχρι δεύτερου βαθμού συγγενείς τους απαγορεύεται, με ποινή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας, να αποκτούν μετοχές Αθλητικών Ανώνυμων Εταιρειών του αθλήματος σε σχέση με το οποίο δραστηριοποιούνται αθλητικά ή επαγγελματικά.

9. Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία, μέτοχος Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας, Μέλη ή διοικητές νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου ή εταιρείας που συμμετέχει στο κεφάλαιο Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας, καθώς και οι σύζυγοι και οι μέχρι δεύτερου βαθμού συγγενείς όλων των παραπάνω φυσικών προσώπων, απαγορεύεται, με ποινή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας, να αποκτούν αμέσως ή εμμέσως, όπως, ιδίως δια παρένθετων προσώπων, μετοχές ή δικαιώματα διοίκησης ή να αναλαμβάνουν διευθυντικά καθήκοντα άλλης Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας, του ιδίου ή άλλου αθλήματος.

11. Οι περιορισμοί των παραγράφων 9 και 10, με εξαίρεση τις απαγορεύσεις που απευθύνονται στις ίδιες τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, δεν ισχύουν όταν πρόκειται για απόκτηση μετοχών ή δικαιωμάτων διοίκησης ή για την ανάληψη διευθυντικών καθηκόντων σε άλλη Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε από το ίδιο αθλητικό σωματείο και δραστηριοποιείται σε διαφορετικό άθλημα.

 

Πηγή: ioniansports.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lupus


Kafe Mavroeidis
More in Ποδόσφαιρο