Ακολουθήστε μας

Βόλεϊ

Αλέξανδρος Μπούρας: “Νιώθω ευτυχής και τυχερός που “κόλλησα”σε αυτό το άθλημα”

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και ο Αλέξανδρος Μπούρας πήρε τη μεγάλη απόφαση. Ύστερα από τρεις δεκαετίες στο τάραφλεξ και μια γεμάτη τροπαιοθήκη, ο εξαιρετικός πετοσφαιριστής αφήνει πίσω του τα χρόνια του αθλητή και προχωρά παρακάτω, για μια εξίσου συναρπαστική συνέχεια, όπως ελπίζω, ακολουθώντας το μονοπάτι της προπονητικής.

Παίκτης με αξίες και ήθος. Ξεχώρισε πό τα πρώτα του βήμαρα χρόνια του στην ιστορική Γυμναστική Εταιρεία Μεσσηνίας το 1998 για να πάρει πρώτη μεταγραφή στην Δ.Ε. Κοζάνης όπου έμεινε τις σεζόν 2001-03 και να επιστρέψει για τέσσερις σεζόν ξανά στη ΓΕΜ και να προχωρήσει στον επόμενο σταθμό   που ήταν η Παλλήνη (2012-13).

 

Αγωνίστηκε μια σεζόν στην Κηφισιά (2012-13) και αμέσως μετά στο Κολέγιο Αθηνών (2013-14). Ακολούθηωσε μια διετία γεμάτη προκλήσεις στο “τριφύλλι” με το οποίο αγωνίστηκε τη σεζόν 2014-16 για να γυρίζει για λίγο στην Παλλήνη και να φθάσει στον τελικό του -όπως αποδείχθηκε – προορισμό που ήταν η Καλαμάτα 80, την οποία υπηρέτησε από το 2019, στην Pre League, μέχρι και σήμερα.

 

Η φετινή χρονιά ήταν η τελευταία. Την πρόθεσή του άλλωστε αποκάλυψε προ ημερών μιλώντας  στην εκπομπή “Κυριακή στα Σπορ”.

“1992 – 2022. 30 χρόνια με την ιδιότητα του αθλητή κάπου εδώ θα λάβουν τέλος. Οι ρεαλιστικοί στόχοι πραγματοποιήθηκαν, τα παιδικά όνειρα έμειναν ανεκπληρωτα.

Οι χαρές πάρα πολλές, οι λύπες λιγότερες και διδακτικές. Ευχαριστώ όλους τους προπονητές μου, με έκαναν καλύτερο αθλητή και σοφοτερο άνθρωπο. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου αλλά και όλους τους αντιπάλους μου, μαζί τους έγινα καλύτερος, ωριμασα, έμαθα να λειτουργώ μέσα σε ένα σύνολο και να σέβομαι τον οποιονδήποτε. Θέλω να πιστεύω ότι έκανα πιο πολλές φιλίες πάρα αντιπάθειες. Όπως και να έχει νιώθω ευτυχής και τυχερός που “κόλλησα”σε αυτό το άθλημα.

Σας ευχαριστώ όλους διοικησεις, προπονητές, συμπαίκτες και αντιπάλους και σας ζητώ συγνώμη αν ποτέ σας προσεβαλλα ή στεναχωρησα. Και τώρα? Αναμένεται μια διαφορετική συνέχεια, εξίσου συναρπαστική!!” Με αυτά τα λόγια ο Αλέξανδρος Μπούρας ανακοίνωσε και επίσημα την πρόθεσή του να αποχωρήσει απο την ενεργό δράση, λίγες μόλις ημέρες μετά το τέλος μιας σεζόν γεμάτη συγκινήσεις και συμμετοχή στα Play off ανόδου, όπου ο στόχος μπορεί να μην επετεύχθη τέθηκαν όμως οι βάσεις για το μέλλον και εκεί θα δώσει ηχηρό παρών ο έμπειρος πετοσφαιριστής, στη νέα γενιά αθλητών.

 

Σ. Τρ. – best-tv.gr

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Kafe Mavroeidis


Kafe Mavroeidis
More in Βόλεϊ