Ακολουθήστε μας

Μπάσκετ

Ο Αντώνης Κούτρης μιλά για τον ΓΣ Γαργαλιάνων ως μια “ανερχόμενη δύναμη στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ”

Η θριαμβευτική πρόσφατη επικράτηση των Γαργαλιάνων επί της πρωτοπόρου και μέχρι πρότινος αήττητης στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Καλαμάτας 80, έδωσε άλλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της φετινής περιόδου βάζοντας στο mix και τα play off. Παράλληλα οι μεταγραφές Καλεμτζάκη-Λαφτσίδη φανέρωσαν την αλλαγή στόχων του συλλόγου των Γαργαλιάνων. Για όλα αυτά αλλά και τη συνέχεια της προσπάθειας στο εφετινό πρωτάθλημα μίλησε ο προπονητής του ΓΣ Γαργαλιάνων, Αντώνης Κούτρης, που μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης (13/4)  στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» του Αργύρη Παγαρτάνη του EOK Web Radio.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε:
Για το μπάσκετ στους Γαργαλιάνους: «Ο κόσμος αγαπά το μπάσκετ και το έχει στην καρδιά του στη Μεσσηνία. Το ίδιο ισχύει και για τους Γαργαλιάνους. Ο ΓΣ Γαργαλιάνων έχει μια διοίκηση που αγαπά το άθλημα και το δείχνει με τα 100-120 παιδιά που έχει στα τμήματα υποδομής. Είναι, θεωρώ, μια ανερχόμενη δύναμη στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κι έχει δυναμική ως σωματείο, όπως και ο Δίων που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Η τοπική κοινωνία θέλει την άνοδο του μπάσκετ σε αυτή την περιοχή και το δείχνει με κάθε τρόπο».

Για την εξέλιξη των τμημάτων υποδομής: «Εντυπωσιάστηκα κι εγώ από το πόσα παιδιά βρίσκονται στην ακαδημία. Οι Γαργαλιάνοι έχουν ανθρώπους, που ασχολούνται διαρκώς με αυτό το θέμα και προσπαθώ να βοηθήσω κι εγώ με την εμπειρία μου, ώστε εκτός από ποσότητα να έχουμε και ποιότητα. Υπάρχει, βέβαια, ένα κενό στα έτη 2006 και 2007, που είναι ουσιαστικά τα παιδιά της πανδημίας, καθώς ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή της ανάπτυξής τους, αλλά από το 2008 κι έπειτα έχουμε αρκετούς δυνατούς

πρωταγωνιστές για το μέλλον».

Για το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και την πορεία των Γαργαλιάνων: «Το επίπεδο, κακά τα ψέματα, είναι πεσμένο, ακόμη και σε σχέση με το πώς το άφησα προ διετίας, όταν έφυγα από τον Δίωνα, αν και πρέπει να σημειώσω πως σε αυτό φταίει και η πανδημία και όσα έφερε. Υπάρχει, ωστόσο, μια ανάκαμψη στο δεύτερο γύρο του φετινού πρωταθλήματος, καθώς κάναμε μερικές δυνατές μεταγραφικές κινήσεις και ο Πολύβιος μας πήρε επίσης δύο παίκτες. Θεωρώ, επίσης, πολύ ευχάριστο το γεγονός, ότι στο πρωτάθλημα παίζουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο πολλά παιδιά γεννημένα από το 2005 κι έπειτα. Έχουμε κι εμείς ως βασικό πλέι μέικερ τον Τσαγκάρη και θεωρώ, ότι τα αρκετά ταλαντούχα παιδιά στην κατηγορία είναι μια ευχάριστη νότα για το μέλλον».

Για τις μεταγραφές Καλεμτζάκη-Λαφτσίδη και αν αυτές δείχνουν αλλαγή στόχων: «Όταν μια διοίκηση φέρνει δύο τέτοιους παίκτες στο τοπικό, δείχνει και τη διάθεση να ανελιχθεί σε πιο υψηλό επίπεδο. Δεν είναι μόνο αυτό, ωστόσο, καθώς όταν παίρνεις έναν παίκτη σαν τον Καλεμτζάκη, τότε τραβάς και περισσότερα παιδιά στο άθλημα, φτιάχνοντας νοοτροπία με την αγωνιστική ποιότητα και τον χαρακτήρα των συγκεκριμένων αθλητών, δίνοντας τα πιο σωστά ερεθίσματα. Δεν είναι τυχαίο, ότι στο ματς με την Καλαμάτα ’80 το γήπεδο ήταν γεμάτο από νέα παιδιά, που ήθελαν να δουν έναν παίκτη με τέτοια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lupus


Kafe Mavroeidis
More in Μπάσκετ