Ακολουθήστε μας

Α Τοπικό

Σε διεθνές καμπ εκπαίδευσης και αξιολόγησης τερματοφυλάκων ο Στράτος Παπανικολός (φώτο)

Το λεξικό της ισπανικής γλώσσας περιλαμβάνει ένα ελληνικό γράμμα, το αποκαλούμενο Y griega, δηλαδή το ύψιλον το δικό μας. Η ποδοσφαιρική γλώσσα, περιλαμβάνει ένα ακόμα, το Λάμδα, που είναι η κίνηση της προέκτασης των ποδιών σε σχήμα Λ, με σκοπό να αυξηθεί ο όγκος του τερματοφύλακα και να αποκρούσει με τα πόδια. Μια κίνηση, σήμα κατατεθέν της ισπανικής σχολής τερματοφυλάκων.

Σε αυτή την πολύ σημαντική και προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα, θα βρεθούν από αύριο τρεις Ηλείοι νεαροί τερματοφύλακες, καθώς και ένας Μεσσήνιος, αθλητές της Goalkeeper School Academy του Ανδρέα Αντωνόπουλου.

Οι τερματοφύλακες (όλοι τους 12-16 ετών), είναι οι Ηλίας Γκογκάκης (Νίκη Τραγανού), Γιώργος Παππάς (σχολή Ολυμπιακου Σ.Φ.Π.-Πύργου), Γιώργος Δημητρακόπουλος (Νίκη Τραγανού) και Στράτος Παπανικολός (Εθνικός Μελιγαλά). Συνολικά η αποστολή, θα είναι 13 τερματοφύλακες από ολόκληρη την Ελλάδα, αθλητές του δικτύου.

Οι τερματοφύλακες, πέταξαν το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα για τη χώρα της Ιβηρικής, όπου θα συμμετάσχουν σε διεθνές καμπ εκπαίδευσης και αξιολόγησης τερματοφυλάκων. Θα παραμείνουν τέσσερις μέρες στις εγκαταστάσεις της Ατλέτικο Μαδρίτης. Εν συνεχεία θα μεταβούν για μια μέρα στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης, για μια μέρα της Φουενλαμπράδα και μια τελευταία μέρα στο προπονητικό κέντρο της Ράγιο Βαγιεκάνο.

Μια εβδομάδα γεμάτη ποδοσφαιρικές παραστάσεις, στη χώρα των μεγάλων «Αρκέρος», όπου θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ανεπανάληπτες εμπειρίες , πλάι σε κορυφαίους δασκάλους της τέχνης του τερματοφύλακα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Πανελληνίου Δικτύου Τερματοφυλάκων Χρήστο Λάμπρου, οι τερματοφύλακες οι οποίοι θα πάνε και θα είναι απ’ όλη την Ελλάδα, επελέγησαν και κρίθηκαν έτοιμοι για να πάνε. Ο στόχος αυτός του ταξιδιού, εκτός από την εκπαίδευση είναι και η αξιολόγηση, δίνοντας την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά, το όνειρο να γίνει πιο χειροπιαστό όνειρο, άρα και ο πήχης ψηλότερα και η βελτίωση πιο ραγδαία.

Πηγή: ilia.news

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lupus


Kafe Mavroeidis
More in Α Τοπικό