Καλαμάτα και Απόλλων Σμύρνης αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0) στο δημοτικό στάδιο της Παραλίας, για την 22η αγωνιστική του β’ ομίλου της Super League 2. Η «Μαύρη Θύελλα» έφτασε τους 34 βαθμούς και έπεσε στην έκτη θέση, ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παρέμεινε στην 3η θέση με 45 βαθμούς.
Έλειψε όμως το γκολ, κι αν εξαιρέσει κανείς το κακό ξεκίνημα στο πρώτο 15λεπτο που έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να δημιουργήσει 2-3 απειλητικές στιγμές (με τους Φατιόν κα Χαλίμι), η Καλαμάτα ήταν αυτή που είχε τη μεγαλύτερη κινητικότητα και τις μεγάλες ευκαιρίες του αγώνα.
Στο β’ ημίχρονο ειδικά οι «μελανόλευκοι» κυριάρχησαν και άξιζαν ένα τουλάχιστον γκολ, κάνοντας πολύ μεγάλη προσπάθεια, με κορυφαίο τον Βασιλόγιαννη.
Το «φιλμ» του αγώνα:
12’ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα, σε φάση διαρκείας ο Φατιόν σούταρε εκτός περιοχής με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
17’ Ο Βασιλόγιαννης σέντραρε από αριστερά, ο Λουπάνο πήρε την κεφαλιά στο β’ δοκάρι και ο Πασάς με νέα κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
34′ Από κόρνερ του Βασιλόγιαννη και απομάκρυνση των αμυντικών, η μπάλα στρώθηκε στον Λιποράσε που δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
37′ Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Βασιλόγιαννης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Λιποράσε σηκώθηκε μόνος του και πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
47’ Σέντρα – σουτ Αρναρέλλη από δεξιά, δεν μπόρεσε ο Πασάς να βρει την μπάλα με το κεφάλι να της δώσει κατεύθυνση προς την εστία και πέρασε άουτ.
66′ Φωνάζει για πέναλτι η Καλαμάτα. Ο Τσελεπίδης τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Βασιλόγιαννη, αλλά ο ρέφερι Τσετσίλας άφησε το ματς να συνεχιστεί.
74′ Ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Βασιλόγιαννης με κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση βολής από δεξιά τον Ματέους Αλβες που μέσα από την περιοχή έκανε σέντρα – σουτ, με τον Τσελεπίδη να διώχνει στη γραμμή.
78′ Απειλεί ξανά η Καλαμάτα. Ο Λιποράσε σέντραρε από αριστερά, ο Βασιλόγιαννης έκανε την κεφαλιά – ψαράκι, αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Κίτσαρη.
88′ Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα, οι δύο παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο συνεργάστηκαν. Ο Μόζερ σέντραρε από δεξιά και ο Κωνσταντινόπουλος με καρφωτή κεφαλιά στο β’ δοκάρι έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Συνθέσεις:
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Ίλτσο Γκεοργκιόσκι): Μέντες, Λιποράσε, Καραγκούνης (85’ Κωνσταντινόπουλος), Λουπάνο, Μπαξεβάνος, Ματέους (85’ Μοζέρ), Παπατόλιος, Πασάς (56’ Μαρκόφσκι, 61’ λ.τρ. Μπουλλάρι), Βασιλόγιαννης, Αρναρέλλης, Ρόβας (56’ Τάτος).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κότσαρης, Ντομίγκες, Πατάπης, Κοροβέσης, Τσελεπίδης, Φατιόν, Αναστασόπουλος (68’ Μουστακόπουλος), Χαλίμι (82’ Θεοχάρης), Κουάδρα (82’ Παπαγεωργίου), Περέιρα (68’ Μωραϊτης), Καρίμ (91’ Καρίμ).

