Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Ποδόσφαιρο > ΕΠΟ: Στέλνει στον Μαργαρίτη Σχοινά πρόταση για την οπαδική βία – Το αίτημα προς στον πρόεδρο της UEFA
Ποδόσφαιρο

ΕΠΟ: Στέλνει στον Μαργαρίτη Σχοινά πρόταση για την οπαδική βία – Το αίτημα προς στον πρόεδρο της UEFA

admin
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2023
admin

Με ανακοίνωσή της, η ΕΠΟ γνωστοποίησε τις θέσεις της και τις προτάσεις της για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας στο άθλημα. Όπως έκανε γνωστό, θα τις αποστείλει στον αντιπρόεδρο της Commission, κ. Μαργαρίτη Σχοινά. “Το πρόβλημα δεν είναι «ποδοσφαιρικό» αλλά κοινωνικό και πολιτικό” αναφέρει. Το αίτημα που κατέθεσε στον πρόεδρο της UEFA.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη (16.08) ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με τους ιδιοκτήτες των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, με θέμα την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, μετά και το δολοφονικό “ντου” των χούλιγκαν από την Κροατία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ακολούθως, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ και είχε σχετική συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο.

Μάλιστα, η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως ζήτησε από τον πρόεδρο της UEFA “… την σύναψη συμφωνίας (working arrangement) μεταξύ UEFA και EUROPOL (EU criminal information hub), ούτως ώστε η UEFA και μέσω αυτής οι Ομοσπονδίες και μέσω αυτών οι ομάδες να έχουν ασφαλή και έγκαιρη πληροφόρηση για την διασυνοριακή μετακίνηση επικίνδυνων οπαδών”.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ως αντίβαρο και διέξοδο στο πρόβλημα της αθλητικής βίας πανευρωπαϊκά, μετά από σχετική συνεννόηση, θα αποστείλει στον αντιπρόεδρο της Commission, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, εμπεριστατωμένη πρόταση. βασισμένη στην βεβαιότητα ότι το πρόβλημα της οπαδικής βίας δεν είναι πρόβλημα «ποδοσφαιρικό» αλλά κοινωνικό και πολιτικό.

Αυτό σημαίνει ότι η επίλυση του δεν μπορεί να συναρτάται με την UEFA ή τις ομάδες, αφού αυτές, ούτε νομοθετική δυνατότητα έχουν ούτε αστυνομική ισχύ. Η πρόταση θα βασίζεται στις παρακάτω παραδοχές:

1. Οι χούλιγκανς «εκτρέφονται» και ενδυναμώνονται σε τρία σημεία: α) στα γήπεδα, β) στα «κλαμπ»(γραφεία συνδέσμων) και γ) στα αυστηρώς προσδιορισμένα από αυτούς και «συγκεντρωμένα» καταστήματα εστίασης και αναψυχής.

2. Αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις εθνικές κυβερνήσεις ο τρόπος της νόμιμης και συνταγματικά κατοχυρωμένης «αποκοπής» των επικεφαλής των χούλιγκανς από το γενικότερο «οπαδικό κίνημα», όπως αυτοί “ κατ’ ευφημισμόν” το ονομάζουν, ενώ στην πραγματικότητα μόνο τέτοιο δεν είναι.

3. Χωρίς τους εκάστοτε επικεφαλής τους, άρα χωρίς συντονισμό και καθοδήγηση, οι χούλιγκανς δεν μπορούν να δράσουν επικίνδυνα σε καμία χώρα της Ευρώπης.

4. Αντί πολλών και ως ένα απλό παράδειγμα, αναφέρουμε ότι η Γαλλία, κάνοντας χρήση της υπάρχουσας ευρωπαϊκής νομοθεσίας, έχει επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους με όλες τις όμορες με αυτήν χώρες για τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2023, ειδικά σε σχέση με το διεξαγόμενο τότε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράγκμπυ.

5. Η ΕΠΟ θα συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο τόσο για την ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς το «οπαδικό» πρόβλημα, όσο και για την υπόδειξη των αναγκαίων νομοθετικών παρεμβάσεων, τόσο εθνικά όσο και πανευρωπαϊκά.

6. Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ ζήτησε από τον Πρόεδρο της UEFA κ. Τσέφεριν την σύναψη συμφωνίας (working arrangement) μεταξύ UEFA και EUROPOL (EU criminal information hub), ούτως ώστε η UEFA και μέσω αυτής οι Ομοσπονδίες και μέσω αυτών οι ομάδες να έχουν ασφαλή και έγκαιρη πληροφόρηση για την διασυνοριακή μετακίνηση επικίνδυνων οπαδών (risky fans).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΕΠΟ
admin 17 Αυγούστου 2023 17 Αυγούστου 2023
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Αθλητικές μεταδόσεις με Γκενκ – Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ – Χάιντουκ και Ντινάμο Κιέβου – Άρης (17/08)
Επόμενο άρθρο Ντινάμο Κιέβου – Άρης: Να επιστρέψει από το Βουκουρέστι με την πρόκριση στα playoffs του Conference League
drop-cafe
IL-TOTO
bounas
fotinakis
notos
paliakon
pareafilon
COFFEE MARKET
Cloudbullet.gr
odemisiotis
Shoecenter
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Ποδόσφαιρο

Ουγγαρία – Ελλάδα: Δεύτερο τεστ για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη Βουδαπέστη

31 Μαρτίου 2026
Ποδόσφαιρο

Ελλάς Σύρου: «Συνεχίζουμε με ηρεμία και ψυχραιμία»

30 Μαρτίου 2026
Ποδόσφαιρο

Χωρίς εκπρόσωπο η Κρήτη στη SL2

30 Μαρτίου 2026
Ποδόσφαιρο

ΕΠΟ: Πλάνο-«βόμβα» για Super League 1 με 16 ομάδες

30 Μαρτίου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?