Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel βουλιάζει» για τέταρτη διαδοχική ημέρα όλη η χώρα, με Βόλο, Πήλιο και Καρδίτσα να βρίσκονται στο «μάτι» των σφοδρών βροχοπτώσεων, τη στιγμή που τέσσερις συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους. Την ίδια στιγμή, εντείνεται η αγωνία για τους εγκλωβισμένους, ενώ έξι άνθρωποι αγνοούνται στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας.
Εικόνες αποκάλυψης έρχονται από Βόλο, Πήλιο και Καρδίτσα, που εξακολουθούν να «δοκιμάζονται» για τέταρτο 24ωρο από την κακοκαιρία Daniel, η οποία έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της.
Οι κάτοικοι έχουν ανέβει στις ταράτσες των σπιτιών τους, αφού ο θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη, λόγω του τεράστιου όγκου νερού που έχει πέσει από τις ισχυρές νεροποντές
Μεγάλο πρόβλημα στην υδροδότηση αντιμετωπίζει ο Βόλος μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.
Νερό με το δελτίο και με συγκεκριμένο ωράριο θα παρέχεται η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, μόλις αποκατασταθεί στοιχειωδώς έστω και η ελάχιστη δυνατή παροχή νερού, δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, διότι η καταστροφή είναι αδιανόητη σε όλη την περιοχή.
Όπως είπε ο Αχιλλέας Μπέος, «θα παρέχεται νερό στις 6:30 το απόγευμα στις περιοχές από Γιάννη Δήμου και έως την παραλία, από Άναυρο μέχρι Κραυσίδωνα. Αυτό το νερό είναι από άντληση από 4 γεωτρήσεις. Δεν είναι αρκετό ούτε και πόσιμο. Θα δοθεί με μέτρο. Θα λειτουργεί 3 ή 4 ώρες το νερό, θα κόβεται και θα ξαναλειτουργεί για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις πρώτες ανάγκες. Από 11 τη νύχτα θα κόβεται παντελώς, γιατί αυτό το νερό είναι προσωρινό και όχι προς πόση. Όλο το δίκτυο είναι κατεστραμμένο. Έχουν κάνει μικρές παρεμβάσεις οι τεχνικοί για να δώσουμε άμεσα λίγο νερό. Και πρέπει κάποια στιγμή να σταματά η άντληση του νερού για να γεμίζουν οι δεξαμενές από τη γεώτρηση. Είναι τραγική η κατάσταση.
Επίσης, στη Νέα Ιωνία, το απόγευμα, την ίδια ώρα, από Μαιάνδρου και κάτω, μεταξύ Κραυσίδωνα και Αναύρου, θα δοθεί και εκεί νερό. Στην Πορταριά,το Κατηχώρι και τα Πλατανίδια υπάρχει υδροδότηση. Σε άλλες περιοχές, όπως η ‘Αλλη Μεριά, ο ‘Αγιος Γεώργιος, η Αγία Παρασκευή, είναι πλήρης η καταστροφή. Ζητάω κατανόηση. Για όλο αυτό το δίκτυο χρειάζονται μέρες. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και θα δώσουμε λύσεις. Υπάρχει εδώ κλιμάκιο κυβερνητικό να δούμε πώς θα αποκατασταθεί το δίκτυο και να γίνει καινούργιο» είπε ο δήμαρχος Βόλου και ευχαρίστησε ιδιώτες και επιχειρηματίες που προσέφεραν νερό.
Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (07.09.23) ήρθε και η θλιβερή είδηση για τον εντοπισμό ενός ακόμη θύματος της πρωτόγνωρης κακοκαιρίας. Νεκρός βρέθηκε o 49χρονος κτηνοτρόφος από το Πετρωτό Δομοκού, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί. Πρόκειται για το τέταρτο θύμα της θεομηνίας που σαρώνει τη χώρα.
Ο άνδρας από το Πετρωτό Δομοκού εντοπίστηκε το μεσημέρι από άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, με το σώμα του να είναι καταπλακωμένο από φερτά υλικά, τα οποία παρέσυρε ο μεγάλος όγκος νερού που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.
Ο θανών βρέθηκε σε σημείο που είχε καταστεί δύσβατο και απροσπέλαστο από όσα κατέβασαν οι χείμαρροι, οι οποίοι προκάλεσαν ανυπολόγιστη καταστροφή στην περιοχή.
Ο άτυχος άνδρας είχε φύγει νωρίς το πρωί της Τετάρτης από το σπίτι του για να φροντίσει τα ζώα του, προτού εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, κι έκτοτε δεν είχε δώσει ίχνη ζωής.
«Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στη Θεσσαλία, κυρίως στο νομό Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του νομού Λαρίσης, την κεντρική Στερεά (κυρίως τη Φθιώτιδα), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά», τονίζει.
Στο μεταξύ, όπως επιβεβαίωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναβάλλεται η άνοδος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ. Άμεσα αναμένονται ανακοινώσεις για το πότε θα μεταβεί εκεί.
Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης αυτό το Σαββατοκύριακο θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel.

