Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Μπάσκετ > EuroCup: «Λύγισε» απέναντι στην Γκραν Κανάρια ο Άρης (66-82)
Μπάσκετ

EuroCup: «Λύγισε» απέναντι στην Γκραν Κανάρια ο Άρης (66-82)

admin
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2023
admin

Άντεξε για τρία δεκάλεπτο, στο Αλεξάνδρειο, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του για τους ομίλους του Eurocup, απέναντι στην Γκραν Κανάρια, ο Αρης. Οι Ισπανοί, με αντεπίθεση διαρκείας από τα τέλη της τρίτης περιόδου μέχρι τα μισά της τέταρτης, «έγραψαν» σερί 0-17 , επέβαλλαν το… νόμο τους στο παρκέ και κέρδισαν τους Θεσσαλονικείς με 82-66.

Βασικοί κινητήριοι μοχλοί για τους νικητές, οι οποίοι κυριάρχησαν στη ρακέτα (36 ριμπάουντ, με 13 επιθετικά), είχαν όμορφες συνεργασίες (19 ασίστ, 12 κλεψίματα) και σημάδεψαν με άνεση από τα 6.75 (14/29 τρίποντα), ήταν οι Ει Τζέι Σλότερ (21 πόντοι, οι 18 εκ των οποίων στο δεύτερο ημίχρονο, 3 ασίστ), Νίκολας Μπρουσίνο (16 πόντοι, με 4/8 τρίποντα).

Πάλεψε, σχεδόν μόνος του, για τους «κιτρινόμαυρους» ο Ρομπέρτο Γκάλινατ (22 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ).

Με εφαλτήριο την εξαιρετική άμυνα και έχοντας αλάνθαστο τον Γκάλινατ (13 πόντοι, με 2/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα), ο Αρης είχε τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο. Προηγήθηκε στο 3’ με +8 (12-4), επίπεδο στο οποίο είχε τη διαφορά και στο 8’ (23-15).

Η Γκραν Κανάρια… ανεβάζοντας επιθετικά στροφές, έχοντας κύριους εκφραστές τους Μπρουσίνο, Σάλβο, «απάντησε» με επιμέρους 9-23 και πήρε τα ηνία στο ματς, στο 19’, με +6 (32-38). Απόσταση που στο 23’ πήγε στο +8 (38-46).

Ο Άρης έτρεξε δικό του σερί 17-8, έγινε πρόσκαιρα ξανά αφεντικό στο παρκέ (29’ 55-54), τάχιστα, όμως, με σερί 0-17 και τους Αλμπισί, Σλότερ, Πελός να «πυροβολούν» από τα 6.75, η Γκραν Κανάρια ξέφυγε με 16 πόντους (35’ 55-71) και τελείωσε, ουσιαστικά, με το παιχνίδι.

Στο 38’ οι Ισπανοί είχαν τη μέγιστη διαφορά στο ματς, το +21 (59-80).

*Παρατεταμένο ήταν το χειροκρότημα στο, κατάμεστο από υποστηρικτές του Αρη, Αλεξάνδρειο, στην αναφορά από τον εκφωνητή του γηπέδου για τον σημερινό θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη, στη μνήμη του οποίου, πριν από το τζάμπολ, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή

*Με θέση, δίπλα στον πάγκο της ομάδας, παρακολούθησε το ματς ο άτυχος για τον Αρη, Μάνι Μπέιτς. Ο Αμερικανός σέντερ, υπενθυμίζεται, τραυματίστηκε στον ώμο, σε φιλικό παιχνίδι, στη διάρκεια της προετοιμασίας των «κιτρινόμαυρων», θα υποβληθεί σε επέμβαση και χάνει τη φετινή σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 28-20, 35-38, 55-57, 66-82

ΑΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Σλαφτσάκης 4, Σανόγκο 6, Τολιόπουλος 8 (2), Καρ 2, Κατσίβελης 2, Μπλούμπεργκς 2, Φίλλιος, Μποχωρίδης 6 (1), Σόουζα 4, Χάρελ 10 (2), Γκάλινατ 22 (3).

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ (Γιάκα Λάκοβιτς): Κλιάγιτς 3 (1), Σλότερ 21 (4), Μπάσας, Αλμπισί 8 (1), Πρκάτσιν, Μπρουσίνο 16 (4), Σάλβο 9 (1), Πελός 12 (2), Σούρνα 3 (1), Λάντεσμπεργκ 4, Λόπεζ 2, Λάμερς 4.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΑΡΗΣ, ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ
admin 5 Οκτωβρίου 2023 5 Οκτωβρίου 2023
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Πετράκης και με τη… βούλα στον Παναιτωλικό
Επόμενο άρθρο Με ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
drop-cafe
IL-TOTO
bounas
fotinakis
notos
paliakon
pareafilon
COFFEE MARKET
Cloudbullet.gr
odemisiotis
Shoecenter
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Μπάσκετ

Νεοκλής Αβδάλας: Δεν μπαίνει στο draft και ψάχνεται για νέο κολέγιο!

28 Μαρτίου 2026
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός – Μονακό 107-97: Νίκησε, κάλυψε τη διαφορά και φουλάρει για τα πλέι οφ της Euroleague

28 Μαρτίου 2026
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός – Μονακό: Ακόμα ένας τελικός εξάδας για το «τριφύλλι» στη Euroleague

27 Μαρτίου 2026
Μπάσκετ

Με την πλάτη στον τοίχο η Kalamata BC – «Όλη η πόλη μια ομάδα» στο κρίσιμο ματς με το Κορωπί

26 Μαρτίου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?