Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Ποδόσφαιρο > Μαρτσούκος: «Πρέπει να καθαρίσουμε το όνομά μας ως SL2»
Ποδόσφαιρο

Μαρτσούκος: «Πρέπει να καθαρίσουμε το όνομά μας ως SL2»

admin
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2023
admin

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Super League 2, Πέτρος Μαρτσούκος και μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κατηγορία με τους χειραγωγημένους αγώνες και το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Μαρτσούκος:

Για τους χειραγωγημένους αγώνες και την αποκάλυψη της εκπομπής για το παιχνίδι Παναχαϊκής-Ιεράπετρας: «Δεν ξέρω την τύχη του φακέλου με το ακριβές σκορ. Όταν αναλάβαμε την προεδρία της Λίγκας, γιατί δεν ξέρουμε αν θα δικαστούν οι ομάδες γιατί το ποσό είναι 7.000 ευρώ, άλλα αν όλες οι αποδείξεις φέρουν ότι αυτές οι ομάδες είναι ενοχές τότε ο κάθε κατεργάρης θα πρέπει να πάει στον πάγκο του. Και κάποτε το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά η SL2 έχει πολλούς φακέλους να μπορέσει να βγει καθαρή και αλώβητη για να συνεχίσει την πορεία της. Να φύγουν από την κατηγορία και ας είναι κολοβή θα έρθουν άλλοι πιο υγιείς. Είναι και προσωπική μου άποψη αλλά και όλου του συμβουλίου της Λίγκας. Κάποτε πρέπει να καθαρίσει το πρωτάθλημα και να αποδείξουμε ότι είμαστε καθαροί. Όποιοί έχουν παρανομήσει να φύγουν από την κατηγορία».

Αν κάνει καλό ή κακό στην SL2 η εν εξελίξει έρευνα για τα χειραγωγημένα παιχνίδια: «Μας κάνει κακό. Διότι δεν μπορεί όλα που λέγονται να είναι αλήθεια. Υπάρχουν και αλήθειες αλλά είναι ακόμα ενδείξεις. Δεν μπορούμε να έχουμε ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο από την ΕΡΤ, με το πρόσχημα ότι από μερικά δημοσιεύματα, ο κ. Ζούλας λέει ότι δεν μπορεί να μας δώσεις τα χρήματα της περσινής σεζόν που χρωστάει στις ομάδες. Άκουσα ότι έχουν βγει φάκελοι και για το μπάσκετ και για το βόλεϊ αλλά ο κ. Ζούλας έκανε τηλεοπτικά συμβόλαια σε αυτές τις λίγκες. Η ΕΡΤ μας λέει ότι λόγω των δημοσιευμάτων δεν μπορούμε να σας δώσουμε το υπόλοιπο που σας οφείλουμε. Στην εξώδικο που στείλαμε, η απάντηση ήταν τα δημοσιεύματα. Στο πρώτο εξώδικο λέμε ότι πρέπει να μας δώσουν τα 600.000 ευρώ ως μπόνους που μας χρωστάνε από πέρσι και στο δεύτερο που στείλαμε προχθές να συνεχιστεί το περσινό συμβόλαιο».

Αν υπάρχει κάποιος κανονισμός ή αυθαίρετα η ΕΡΤ προβαίνει σε αυτές τις κινήσεις: «Μα και το συμβόλαιο που έχουμε με την ΕΡΤ λέει πρέπει να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση. Ο κ. Παπαβασιλείου μας λέει το ζήτημα το χειρίζεται ο κ. Ζούλας. Βρήκαμε δημοσιεύματα εις βάρος του κ. Ζούλα και της ΕΡΤ. Πρέπει κι εμείς να τα υιοθετήσουμε;»

Γιατί δεν πιέζει μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ: «Εμείς πιέζουμε από όλες τις μεριές γιατί πρέπει να καθαρίσουμε το όνομά μας σαν SL2. Και οι πρόεδροι, και οι ομάδες, και οι ποδοσφαιριστές. Όταν ξεκίνησε φέτος το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στην ώρα του, χωρίς κανένα έσοδο έχουμε όλους τους αγώνες με τηλεοπτική κάλυψη από κάμερες που τις έχουν χρεωθεί η Λίγκα και οι πρόεδροι ούτως ώστε κάποιος αρμόδιος, ή η ΕΠ.ΑΘΛ.Α. ή η ΕΠΟ, αν χρειαστεί κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για να δει πώς ενεργήσαν στην τάδε φάση που μπήκε το γκολ ένας ποδοσφαιριστής, τερματοφύλακας ή οτιδήποτε άλλο για να μπορεί να κρίνει αν αυτή η φάση ήταν ύποπτη ή όχι. Το φετινό πρωτάθλημα είναι πλήρως καλυπτόμενο, τα προηγούμενα τα έχει μόνο η ΕΡΤ. Φέτος πήραμε αυτήν την απόφαση ως ΔΣ της Λίγκας».

Πώς θα έχει η SL2 ένα ελκυστικό πρωτάθλημα: «Για τα τηλεοπτικά, όταν ο κ. Αυγενάκης έκανε την αναδιάρθρωση των κατηγοριών έβγαλε και έναν νόμο για να έχουν οι ομάδες έσοδα τριετίας από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο από τη Λίγκα για έναν χρόνο, είναι τριετές. Οφείλει η ΕΡΤ να καλύψει και τα άλλα δυο χρόνια. Συμφωνώ και το έχω πει και στα ΔΣ της Λίγκας ότι πρέπει να κάνουμε αυτοκάθαρση και να κάνουμε ένα ελκυστικό προϊόν ώστε οι διάφοροι χορηγοί και τα κανάλια να μας προσεγγίσουν και να μας δουν θετικά. Από κάπου πρέπει να γίνει μία αρχή και να μη βλέπουν τιμωρητικά η πολιτεία και η ΕΡΤ τη SL2. Δεν έχουμε πάρει τίποτα από το νόμιμο στοίχημα. Να μην πηγαίνουμε και να τιμωρήσουμε και να διαλύσουμε αυτήν την κατηγορία που έχει τα μύρια προβλήματα επί χρόνια. Από κάπου πρέπει να γίνει μια επανεκκίνηση. Φέτος πήραμε την απόφαση και πέφτουν 10 ομάδες για να μπορέσουν γρήγορα να μειωθούν και να γίνουν 18 σε έναν όμιλο. Δεν υπάρχει καμία αντίδραση, ήταν απόφαση της Λίγκας να πέσουν 5 και 5 ομάδες από κάθε όμιλο».

Για το ότι στην Αγγλία υπάρχει το μοντέλο στο οποίο το 7% του τηλεοπτικού συμβολαίου της Premier League πηγαίνει αυτοδικαίως στην Championship και το ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία και στην Ελλάδα: «Όταν διαχωρίστηκε η παλιά ΕΠΑΕ, τότε είχαν συμφωνήσει ότι η SL1 πρέπει να βοηθά τη SL2. Εμείς με τη διάλυση πληρώνουμε τα χρέη που είχε η παλιά ΕΠΑΕ, η SL1. Ακόμα πληρώνουμε εμείς και η SL1 δε μας έχει βοηθήσει ποτέ. Ή μάλλον βοήθησε τα 2-3 πρώτα χρόνια μετά τον διαχωρισμό από ό,τι μου είπε το λογιστήριο. Και είναι υποχρεωμένη να βοηθά της SL2 τουλάχιστον για τα λειτουργικά της»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΤΣΟΥΚΟΣ, ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2
admin 7 Νοεμβρίου 2023 7 Νοεμβρίου 2023
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Champions League: Τα «μεγάλα» ματς της 4ης αγωνιστικής και τα δυο αήττητα
Επόμενο άρθρο SL2: Το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου (11-12/11)
drop-cafe
IL-TOTO
bounas
fotinakis
notos
paliakon
pareafilon
COFFEE MARKET
Cloudbullet.gr
odemisiotis
Shoecenter
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Ποδόσφαιρο

Europa League: Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Νότιγχαμ και Πόρτο, «καθάρισαν» την πρόκριση στους «4» Βίλα και Φράιμπουργκ

10 Απριλίου 2026
Ποδόσφαιρο

Conference League: Τριάρα από την Σαχτάρ Ντόνετσκ στη μνήμη του Μιρτσέα Λουτσέσκου

10 Απριλίου 2026
Ποδόσφαιρο

Ράγιο Βαγεκάνο – ΑΕΚ 3-0: Η Ένωση γνώρισε βαριά ήττα στη Μαδρίτη και θα ψάξει ένα «θαύμα» στην Allwyn Arena

10 Απριλίου 2026
Ποδόσφαιρο

Ράγιο Βαγιεκάνο – ΑΕΚ: Ραντεβού με την ιστορία για την Ένωση στα προημιτελικά του Conference League

9 Απριλίου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?