Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον πέθανε σε ηλικία 76 ετών μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο, σε μια είδηση που βύθισε σε θλίψη το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αποχαιρετά τον σπουδαίο Σουηδό.
Την τελευταία του πνοή άφησε την Δευτέρα (26/08/24) ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, με το ποδόσφαιρο να γίνεται πιο φτωχό, μετά την απώλεια του σπουδαίου προπονητή. Ο 76χρονος ο οποίος κάθισε στον πάγκο των Μπενφίκα, Λάτσιο, Ρόμα, εθνική Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι και Φιορεντίνα, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στις ομάδες που καθοδήγησε.
Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, αποχαιρετά τον Έρικσον, με τις ομάδες στις οποίες βρέθηκε να του στέλνουν το δικό τους αντίο.
O Έρικσον είχε καρκίνο στο πάγκρεας και στις αρχές του 2024 είχε αποκαλύψει ότι του είχε απομείνει ένας χρόνος ζωής στην καλύτερη περίπτωση.

