Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Σπορ > Δράσεις στην Πύλο στο πλαίσιο του Navarino Challenge
Σπορ

Δράσεις στην Πύλο στο πλαίσιο του Navarino Challenge

admin
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2024
admin

Οι παράλληλες δράσεις στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, στο πλαίσιο του Navarino Challenge 2024 συνεχίστηκαν και σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.
Στην οικία Τσικλητήρα στην Πύλο, η εκπαιδευτικός και ιδρυτικό μέλος του Library 4 All κα. Ελένη Γερουλάνου, πραγματοποίησε αφήγηση βιβλίου παρουσία μαθητών από το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείου Πύλου, αλλά και μαθητών από το Γυμνάσιο και Λύκειο Πύλου.

Την κα. Γερουλάνου, που έχει καταγωγή από την Πύλο, καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, προτρέποντας μάλιστα τους μαθητές να μη σταματούν να διαβάζουν βιβλία. Η κα. Γερουλάνου μίλησε για την αξία της προσφοράς και έκανε γνωστό πως η Library 4 All εδώ και 11 χρόνια έχει προσφέρει περισσότερα από 1.015.000 βιβλία υποστηρίζοντας 410.000 μαθητές, 8.500 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και 8 παιδιατρικά νοσοκομεία.
Οι μαθητές δώρισαν από ένα βιβλίο σε πολύ καλή κατάσταση και ο όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ θα δωρίσει τον ίδιο αριθμό καινούργιων βιβλίων στο Library4 All για την υποστήριξη των σχολικών βιβλιοθηκών.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα να προσφέρει μία αναμνηστική πυξίδα, ένα δώρο εμπνευσμένο από την Ναυμαχία του Ναβαρίνου στην κα. Ελένη Γερουλάνου, τον διεθνή παλαίμαχο μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου που έδωσε το “παρών” στην δράση και στη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ που στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες.

Η δεύτερη δράση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στην Πύλο στο πλαίσιο του Navarino Challenge 2024, ήταν μια ομιλία του πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή και πρωταθλητή Ευρώπης, ambassador του ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Δημήτρη Παπανικολάου στο Κλειστό Γήπεδο Πύλου.
Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και άλλων ομάδων και έχει πολλές διακρίσεις στο βιογραφικό του μίλησε στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Πύλου για το πρόγραμμα συμπερίληψης για τα άτομα με αυτισμό.
Επισήμανε αρχικά πως θα πρέπει τα παιδιά να συνδυάζουν τον αθλητισμό με τις σπουδές και προέτρεψε τους μαθητές να μην θαυμάζουν κάποιον αθλητή
ή αθλήτρια επειδή απλά τον είδαν στην τηλεόραση ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου τόνισε ότι κανένας δεν πεθαίνει από τον αυτισμό, αλλά μόνο από τον αποκλεισμό και έδωσε έμφαση στη σημασία των λέξεων που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν για τον αυτισμό και την αναπηρία χωρίς να έχουν συναίσθηση πόσο προσβάλουν και πληγώνουν αυτά τα άτομα.

Παράλληλα ο κ. Παπανικολάου στάθηκε πως θα πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας ώστε να φτάνει ο καθένας στο ταβάνι του σε οποιοδήποτε τομέα είναι καλός και για τα παιδιά με αυτισμό επισήμανε πως δεν θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με οίκτο, αλλά και ούτε να τους βλέπουμε σαν σούπερ ήρωες όταν επιτυγχάνουν κάτι.

Ολοκληρώνοντας ο παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής μίλησε για το βιβλίο που έχει γράψει για τον αυτισμό: «11:11 όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι» και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Πύλου που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση.

Πηγή: toprotoselido.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ NAVARINO CHALLENGE 2024
admin 19 Οκτωβρίου 2024 19 Οκτωβρίου 2024
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Η τοπική δράση στα γήπεδα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (19-21/10/2024)
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του κλιμακίου στην Τρίπολη
drop-cafe
IL-TOTO
bounas
fotinakis
notos
paliakon
pareafilon
COFFEE MARKET
Cloudbullet.gr
odemisiotis
Shoecenter
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Σπορ

Πρωταγωνιστής ο Παμμεσσηνιακός Α.Σ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Παίδων Κορασίδων

27 Μαρτίου 2026
Σπορ

ΝΟΚ ΣΚΑΙ: Με επιτυχία η συμμετοχή στο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. 2026

27 Μαρτίου 2026
Σπορ

Οι αθλητές της Ευκλής Cycling Team στον ιστορικό ”48ο Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας”

26 Μαρτίου 2026
Σπορ

Α.Λ.Α.Κ : Συμμετοχές σε Πανελλήνιο Drift και Ολυμπιακό Ράλλυ

26 Μαρτίου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?