Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Μπάσκετ > Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 71-78: «Άλωσε» το ΣΕΦ με εκπληκτικό Ναν στην Basket League
Μπάσκετ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 71-78: «Άλωσε» το ΣΕΦ με εκπληκτικό Ναν στην Basket League

admin
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2024
admin

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο ΣΕΦ και με τον Κέντρικ Ναν να είναι ασταμάτητος στην επίθεση, “σκότωσε” τον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του, επικρατώντας με 78-71 στο “αιώνιο” ντέρμπι για την 4η αγωνιστική της Basket League.

Contents
Το παιχνίδιΤα στατιστικά των παικτών

“Πυροβολώντας” από την αρχή του αγώνα έξω από τη γραμμή του τριπόντου (13/26 τρίποντα συνολικά), ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να τον ακολουθήσει στο σκορ και έφθασε έτσι σε ένα επιβλητικό διπλό στην Basket League. Οι “πράσινοι” είχαν μάλιστα διψήφια διαφορά στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, με τους Πειραιώτες να μειώνουν στο τέλος, “μαζεύοντας” τη διαφορά ενόψει του δεύτερου γύρου στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπήκαν “ζεστοί” στο ματς και με συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα, έδωσαν ρυθμό και υψηλό σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Λορέντζο Μπράουν και Κέντρικ Ναν πέτυχαν συνεχόμενα τρίποντα για τους “πράσινους”, ενώ για τους Πειραιώτες, ο Μουστάφα Φαλ ήταν ανίκητος μέσα στη ρακέτα και ο Σάσα Βεζένκοφ έδωσε επίσης σκορ στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε έτσι με σκορ 22-22.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και ήταν ασταμάτητος από μακριά, έχοντας 10/17 τρίποντα. Ο Ολυμπιακός αντίθετα, άρχισε να κολλάει στην επίθεση, παρά το γεγονός ότι έβρισκε δεύτερες επιθέσεις με τα επιθετικά ριμπάουντ. Οι “πράσινοι” ξέφυγαν έτσι στη διαφορά και έκλεισαν το δεκάλεπτο με buzzer beater του Γκραντ για το 48-38 του ημιχρόνου.

Μετά το ημίχρονο, οι δύο ομάδες πιο “κρύες” στην επίθεση και με πολλές κακές επιλογές, δυσκολεύτηκαν να βρουν σκορ. Ο Παναθηναϊκός κράτησε όμως τη διαφορά, με τον Ναν να έχει βρει ρυθμό και να είναι ο μόνος… ασταμάτητος στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε όμως να μειώσει με buzzer beater τρίποντο του Γουόκαπ, στο 64-55 του 30′.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες είχαν την ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς, αλλά ήταν “βραχυκυκλωμένοι” και πήραν πολλά σουτ υπό κακές προϋποθέσεις, επιτρέποντας στην ομάδα του Αταμάν να “τελειώσει” το ματς. Ο Μπράουν και ο Λεσόρ έβαλαν το… κερασάκι για τη νίκη της ομάδας τους και παρά το σερί του Ράιτ στο φινάλε, το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ.

Ο Παναθηναϊκός έφθασε στη νίκη με 78-71 και έμεινε μόνος του αήττητος στην κορυφή της Basket League, παίρνοντας προβάδισμα επί του Ολυμπιακού στη “μάχη” για την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 38-48, 55-64, 71-78

Τα στατιστικά των παικτών

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Φαλ 7 (3/6 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Βεζένκοβ 19 (4/4 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 5/7 βολές, 7 ριμπάουντ), Παπανικολάου 2 (1/4 σουτ), Φουρνιέ 15 (2/8 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 2/3 βολές, 6 ασίστ), Ράιτ 14 (7/8 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Βιλντόσα 3 (1), Ντόρσεϊ 5 (0/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πίτερς, Μιλουτίνοβ 3 (1/2 δίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ)

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Μπράουν 18 (1/6 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 4/5 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γκραντ 7 (1), Ναν 25 (3/9 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λεσόρ 10 (5/8 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ), Ερνανγκόμεθ 4 (9 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σλούκας 4 (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 3 ασίστ), Όσμαν 3 (1/5 τρίποντα), Μήτογλου 7 (1)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
admin 27 Οκτωβρίου 2024 27 Οκτωβρίου 2024
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-3: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τους πράσινους στη Volley League
Επόμενο άρθρο ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2: Άλωσαν την Τούμπα οι Κρητικοί με σπουδαία ανατροπή
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Ποδόσφαιρο

Ολυμπιακός – Φορτούνα Σίταρντ 3-1: «Έλαμψε» ο Ζότα Σίλβα, ντεμπούτο με χατ-τρικ στη φιλική ερυθρόλευκη νίκη

18 Ιουλίου 2026
Μπάσκετ

Η Kerakoll ΑΓΕΧ επενδύει στο μέλλον με την απόκτηση του Βασίλη Μπαλόπουλου

17 Ιουλίου 2026
Ποδόσφαιρο

Ραπίντ Βιέννης – Παναθηναϊκός 4-1: Φιλική ήττα «καμπανάκι» για την ομάδα του Νίστρουπ

16 Ιουλίου 2026
Μπάσκετ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα Μπάσκετ «Άθληση για Όλους» του Δήμου Καλαμάτας

14 Ιουλίου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?