Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Μπάσκετ > Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός 69-80: Σπουδαία νίκη στην Γερμανία με επιθετική πολυφωνία και μεγάλα σουτ για το «τριφύλλι»
Μπάσκετ

Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός 69-80: Σπουδαία νίκη στην Γερμανία με επιθετική πολυφωνία και μεγάλα σουτ για το «τριφύλλι»

admin
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2024
admin
EUROLEAGUE 2024-2025 / ΜΠΑΓΕΡΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε εκτός έδρας με σκορ 80-69 την Μπάγερν Μονάχου για την 18η αγωνιστική της Euroleague, με τους «πράσινους» να υποχρεώνουν τους Βαυαρούς στην πρώτη τους φετινή ήττα στην διοργάνωση. Εκπληκτικός Γκραντ που έβαλε κρίσιμα σουτ, με τον Ναν να «ζωγραφίζει» για μια ακόμη φορά.

Με τον Παναθηναϊκό να παίρνει… φωτιά από τα 6,75 στο κρισιμότερο σημείο και την άμυνα να κρατάει την κορυφαία επίθεση της εφετινής Euroleague στους 69 πόντους, οι πρωταθλητές Ευρώπης πανηγύρισαν στο Μόναχο την τρίτη διαδοχική νίκη τους στην διοργάνωση, υποχρεώνοντας παράλληλα την Μπάγερν στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος!

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βελτίωσε το ρεκόρ της σε 11-7 πιάνοντας τη γερμανική ομάδα στην κατάταξη, με το «τριφύλλι» να βρίσκεται πλέον στην πρώτη 4αδα.

Ο Παναθηναϊκός είχε για ένα ακόμη παιχνίδι τον Κέντρικ Ναν σε μεγάλη μέρα, με τον Αμερικανό να τελειώνει το παιχνίδι με 27 πόντους, ενώ ο Γκραντ πρόσφερε μεγάλες επιθετικές βοήθειες για το «τριφύλλι» έχοντας 14, με πολύ σημαντικά καλάθια όταν η μπάλα «έκαιγε».

Πολύ θετικό ντεμπούτο για τον Γκέιμπριελ, ο οποίος είχε 6 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, έχοντας αρκετά καλή συνεργασία με τον Ναν. Πολύ σπουδαία εμφάνιση και από τον Ντίνο Μήτογλου ο οποίος άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ, έχοντας13 πόντους και 8 ριμπάουντ. Μίλησε η κλάση του Σλούκα, με τον αρχηγό των «πράσινων» να έχει 11 πόντους και 8 ασίστ.

Το παιχνίδι

Η Μπάγερν αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό στην εκκίνηση του αγώνα και αξιοποιώντας όλους τους αιφνιδιασμούς και την άμυνα, κράτησε τους «πράσινους» χωρίς καλάθι για περίπου τρία λεπτά, γράφοντας γρήγορα στον φωτεινό πίνακα το 9-0. Με το «τριφύλλι» μάλιστα να ψάχνει μάταια το τρίποντο (1/8 στο α’ δεκ.), οι Γερμανοί κράτησαν το +9 μέχρι το 8΄, όταν και έγραψαν το 16-7. Ωστόσο, με τον Παναθηναϊκό να ισορροπεί τα ριμπάουντ, να αποφεύγει τα λάθη (1 μόλις μέχρι το 10΄) και να ενεργοποιεί τα αμυντικά αντανακλαστικά του, ακολούθησε ένα σερί 0-6, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να μαζεύουν τη διαφορά στο φινάλε της πρώτης περιόδου (16-13 στο 10΄), απέναντι σε μία Μπάγερν που επίσης τα είχε… σπάσει από τα 6,75 (0/7 τρίποντα).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την πίεση στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση μέσα από την εξαιρετική του άμυνα έτρεξε επιμέρους σκορ 2-11, με το οποίο όχι μόνο προσπέρασε, αλλά ξέφυγε και με +6 (18-24) στο 13΄. Με τον Ναν να οδηγεί την επίθεση, τον Μήτογλου να ακολουθεί και τον Γκέιμπριελ… φόβητρο στις δύο ρακέτες, οι «πράσινοι» συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι, εξασφαλίζοντας στο 15΄ μία διαφορά 10 πόντων (20-30). Ωστόσο, με τον Αταμάν να «τραβάει» στον πάγκο τον Γκέιμπριελ για… ανάσες και να ρίχνει στο παρκέ τρία γκαρντ (Ναν, Γκραντ, Μπράουν), ο Παναθηναϊκός έχασε τη διάρκεια στο παιχνίδι του και είδε την Μπάγερν να απαντάει με επιμέρους σκορ 14-2, για το 34-32 στο 18΄. Με την αστοχία να έχει… εγκατασταθεί στο «πράσινο στρατόπεδο», οι Γερμανοί έμειναν σε απόσταση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (36-32).

Με τον Ναν να συνεχίζει απτόητος στην επίθεση και να τελειώνει την τρίτη περίοδο στους 21 πόντους (10 σε αυτό το διάστημα), ο Παναθηναϊκός κράτησε ψηλά την παραγωγικότητα του, είχε τις απαντήσεις στις προσπάθειες των Γερμανών για… προσπέρασμα, ενώ όταν μπήκε στην εξίσωση και ο Γκραντ οι «πράσινοι» δεν βρέθηκαν ξανά σε μειονεκτική θέση. Συγκεκριμένα, από το 46-48 που έγραψε ο Ναν από τα 6,75 στο 27΄, ο Γκραντ πήρε… μπροστά και με προσωπικό σερί 7-0 έβαλε το «τριφύλλι» στην τέταρτη περίοδο στο +2 (53-55 στο 30΄).

Στον… επίλογο του αγώνα και με την Μπάγερν να παλεύει να ελέγξει τον αγώνα, όταν μετά από δύο σερί τρίποντα (1 από τον Ομπστ και 1 από τον Βόιτμαν) ανέκτησε το προβάδισμα με 67-66 στο 35΄, ο Γκραντ έλυσε τον… γόρδιο δεσμό. Με τρίποντο του ο Παναθηναϊκός πέρασε και πάλι μπροστά (67-69) στο 36΄, για να πάρουν τη σκυτάλη από τα 6,75 με τη σειρά οι Μήτογλου, Σλούκας και Ναν, οι οποίοι ολοκλήρωσαν στο 38΄ ένα σερί 0-12, με το οποίο το τριφύλλι έγραψε το 67-78, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη…

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 36-32, 53-55, 69-80

Μπάγερν Μονάχου (Χέρμπέρτ): Βάιλερ-Μπαμπ (5 ριμπάουντ), Ντα Σίλβα, Εντουαρντς 11 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γκίφαϊ 9 (1/1 τρίποντο), Φόγκτμαν 14 (2/6 τρίποντα, 13 ριμπάουντ), Νέιπιερ, Χαρτσένκοβ, Ομπστ 19 (6/10 τρίποντα), Μπιτίμ, Μπράνκοβιτς, Μπούκερ 14 (6 ριμπάουντ), Γίμπο 2.

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 1, Μπράουν, Σλούκας 11 (2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Όσμαν 4 (4 ριμπάουντ), Παπαπέτρου, Γκραντ 14 (2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Ναν 27 (4/12 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Γκέιμπριελ 6 (8 ριμπαουντ, 1 κλέψιμο, 6 μπλοκ), Αντετοκούνμπο, Ερνανγκόμεθ 2 (3 ριμπάουντ, Μήτογλου 13 (1/3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Γιούρτσεβεν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
admin 28 Δεκεμβρίου 2024 28 Δεκεμβρίου 2024
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Βαθμολογία Euroleague: Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην 4η θέση
Επόμενο άρθρο Αθλητικές εγκαταστάσεις: Στην πλατφόρμα του ΟΑΣΠ για προσεισμικό έλεγχο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου
drop-cafe
IL-TOTO
bounas
fotinakis
notos
paliakon
pareafilon
COFFEE MARKET
Cloudbullet.gr
odemisiotis
Shoecenter
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Μπάσκετ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 94-101: Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν το επεισοδιακό ντέρμπι «αιωνίων» και συνεχίζουν αήττητοι στη GBL

30 Μαρτίου 2026
Μπάσκετ

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: «Έφυγε» ο Βασίλης Γκούμας

30 Μαρτίου 2026
Μπάσκετ

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας για την προεδρία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ του Φωτεινού Γεωργίου

30 Μαρτίου 2026
Μπάσκετ

Πρωταθλητής εφήβων ο ΓΣ Γαργαλιάνων, νίκησε στον τελικό 71-67 την Σπάρτη BC

30 Μαρτίου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?