Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Μπάσκετ > Παρί – Ολυμπιακός 73-90: Πέρασαν από το Παρίσι οι Πειραιώτες και εδραιώθηκαν στην κορυφή της Euroleague
Μπάσκετ

Παρί – Ολυμπιακός 73-90: Πέρασαν από το Παρίσι οι Πειραιώτες και εδραιώθηκαν στην κορυφή της Euroleague

admin
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2025
admin
EUROLEAGUE 2024-2025 / ΠΑΡΙ - ΟΣΦΠ

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε λίγο πριν το τέλος του αγώνα κόντρα στην Παρί στη Γαλλία για την 25η αγωνιστική της Euroleague, αλλά τελικά έφθασε σε μία άνετη νίκη με 90-73 και αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες του, στην κορυφή της κατάταξης.

Contents
Το παιχνίδιΤα στατιστικά των παικτών

Με τον Βεζένκοφ να κάνει ένα απίθανο πρώτο 10λεπτο με 17 πόντους, ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο παιχνίδι, αλλά η Παρί “μάζεψε” στη συνέχεια τη διαφορά και έκανε ντέρμπι το ματς στην τελευταία περίοδο. Εκεί όμως, οι Πειραιώτες βρήκαν λύσεις από πολλούς παίκτες στην επίθεση και ένα τρίποντο “μαχαιριά” από τον Γκος έβαλε πρόωρο τέλος στο παιχνίδι, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός πήρε έτσι μία σημαντική νίκη κόντρα στη φετινή έκπληξη της Euroleague και ανέβηκε στο 18-7 στην κατάταξη, αυξάνοντας την απόσταση από τους διώκτες του στην κορυφή της κατάταξης. Στο 14-10 “έπεσαν” οι Παριζιάνοι, που έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο, με τη Φενέρμπαχτσε.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, με τον Σάσα Βεζένκοφ να είναι ασταμάτητος και να σκοράρει με κάθε τρόπο, φθάνοντας τους 17 πόντους στο δεκάλεπτο. Οι Πειραιώτες είχαν όμως ως μεγαλύτερο “όπλο” τους την άμυνα και κράτησαν την Παρί πολύ χαμηλά για τα δικά της δεδομένα. Το 30-15 υπέρ τους στο τέλος της πρώτης περιόδου δείχνει ακριβώς και την εικόνα του αγώνα μέχρι αυτό το σημείο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Παρί προσπάθησε να αντιδράσει και με ένα μικρό σερί κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε αμέσως τις λύσεις. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήρθε από τον πάγκο και με 10 δικούς του πόντους, επανέφερε τους Πειραιώτες σε ρόλο οδηγού στην αναμέτρηση. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε έτσι με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο +17 (31-48).

Στην τρίτη περίοδο, η Παρί μείωσε ξανά τη διαφορά στο -8, αλλά ο Ολυμπιακός “απάντησε” και πάλι, με δύο τρίποντα από Βεζένκοφ και Φουρνιέ να φέρνουν τους Πειραιώτες για μία ακόμη φορά σε διαφορά… ασφαλείας. Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα επιθετικά σε αυτό το διάστημα, αλλά μία σειρά από επιθετικά ριμπάουντ του Φαλ τους κράτησαν στο… αφρό. Οι Παριζιάνοι είχαν βρει όμως ρυθμό και με επιμέρους σκορ 27-19 υπέρ τους, έκλεισαν το δεκάλεπτο στο -9 (58-67).

Όλα κρίθηκαν έτσι στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου η Παρί κατάφερε να μειώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά και να κάνει ντέρμπι της αναμέτρηση στο Παρίσι. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν ακόμη και στο -6, αλλά ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και έδειξε την ποιότητά του στο τελευταίο πεντάλεπτο. Με ένα τρίποντο “μαχαιριά” από τον Γκος μάλιστα έφθασε στο 80-67 υπέρ του και “τελείωσε” τον αγώνα. Η ομάδα του Γιώργου έφθασε τελικά σε μία ευρεία νίκη με 90-73 και συνεχίζει να προελαύνει στη Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 15-30, 31-48, 58-67, 70-93

Τα στατιστικά των παικτών

Παρί (Σπλίτερ): Σορτς 15 (7/12 δίποντα, 1/2 βολές, 9 ριμπάοπυντ, 2 κλεψίματα, κανένα λάθος σε 26:57), Μάλκολμ 4 (6 ριμπάουντ), Χίφι 19 (4/6 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 λάθη), Γουόρντ 10 (2/2 δίποντα, 2/6 τρίποντα), Καβαλιέρε, Σι, Ερέτα, Κράτσερ, Λο 3 (1/7 σουτ), Χέιζ 11 (5/6 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Γιάντουνεν 5 (1/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Ουατάρα 6 (2)

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουίλιαμς-Γκος 14 (3/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μήτρου-Λονγκ, Λαρεντζάκης 10 (3/4 τρίποντα), Φαλ 7 (2/2 δίποντα, 3/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 μπλοκ), Βεζένκοβ 23 (4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 6/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παπανικολάου 2 (5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα), Πίτερς 5 (2/3 δίποντα, 1/1 βολή), Μιλουτίνοβ 10 (4/6 δίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 1 (0/4 σουτ, 1/2 βολές, 3 ασίστ), Φουρνιέ 18 (4/5 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΡΙ
admin 6 Φεβρουαρίου 2025 6 Φεβρουαρίου 2025
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ στα ημιτελικά του θεσμού
Επόμενο άρθρο Ο Ολυμπιακός «προελαύνει» στη βαθμολογία της Euroleague μετά και τη νίκη επί της Παρί
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Μπάσκετ

Kalamata 3on3 – Love4TheGame στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων

11 Ιουλίου 2026
Μπάσκετ

Ολυμπιακός και Παπανικολάου έδωσαν τα χέρια για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2028

11 Ιουλίου 2026
Μπάσκετ

Βόμβα από τον ΠΑΟΚ: Κάνει δικό του τον Τσέντι Όσμαν με διαστημικό συμβόλαιο 9.000.000 ευρώ για τρία χρόνια

11 Ιουλίου 2026
Ποδόσφαιρο

Ολυμπιακός – Ράκοβ 2-1: Φιλική νίκη με ανατροπή και φοβερό γκολ του Φορτούνη για τους Πειραιώτες στην Ολλανδία

9 Ιουλίου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?