Συνέντευξη στον Χαράλαμπο Κ. Γαλαριώτη
Όταν η συνέπεια συναντά το ταλέντο και το πάθος γίνεται τρόπος ζωής, τότε γεννιούνται ποδοσφαιρικές ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν. Ο Σταύρος Αγγελής δεν είναι απλώς ο πρώτος σκόρερ του Πανθουριακού – είναι ο παίκτης που έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για την ομάδα της Θουρίας και σε φόβητρο για κάθε αντίπαλη άμυνα. Με 50 γκολ στο πρωτάθλημα της Α’ Μεσσηνίας και εντυπωσιακή παρουσία στα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική, ο «βασιλιάς της επίθεσης» δεν σταματά να γράφει τη δική του ιστορία.
Γεννημένος στις 18 Δεκεμβρίου 1999, ο Σταύρος Αγγελής αποτελεί μία από τις πιο χαρισματικές παρουσίες του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. Αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού και είναι γνωστός για την εκτελεστική του δεινότητα, το ένστικτο του σκόρερ και την αφοσίωσή του στο παιχνίδι. Σήμερα φορά τη φανέλα του Πανθουριακού, όπου διανύει την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του.
Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Ομόνοια Καλαμάτας, όπου ανέπτυξε τις τεχνικές του ικανότητες και τη σωστή αγωνιστική νοοτροπία. Στη συνέχεια, η παρουσία του στη Σπερχογεία τού έδωσε την πρώτη ουσιαστική εμπειρία σε ανδρικό επίπεδο, με σταθερή παρουσία στην ενδεκάδα και σημαντική εξέλιξη.
Η πορεία του τον οδήγησε στην Αχαΐα, όπου φόρεσε τη φανέλα του Πανμοβριακού Ριόλου, συμμετέχοντας σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Στη συνέχεια, μετέφερε το ταλέντο του σε δύο ιστορικές ομάδες της Πάτρας – τη Θύελλα Πατρών και τον Άρη Πατρών – όπου καθιερώθηκε ως βασικός επιθετικός, προσφέροντας σταθερά λύσεις στο σκοράρισμα.
Η μεταγραφή του στον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου σφράγισε την ανοδική του πορεία, με τον ίδιο να αποτελεί βασικό στέλεχος και αναπόσπαστο κομμάτι της επιθετικής λειτουργίας της ομάδας.
Το 2023 σηματοδότησε μια καθοριστική επιστροφή. Ο Σταύρος Αγγελής επέστρεψε στη Μεσσηνία και ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στον Πανθουριακό. Με περισσότερα από 50 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, οδηγεί την ομάδα με αποφασιστικότητα και στόχο την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Στα μπαράζ, συνεχίζει ακάθεκτος, σκοράροντας σε κάθε ευκαιρία και επιβεβαιώνοντας ότι διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του.
Η διαδρομή του Σταύρου Αγγελή μέχρι σήμερα είναι γεμάτη συνέπεια, σκληρή δουλειά και φιλοδοξία. Όμως, όλα δείχνουν πως η ιστορία του μόλις αρχίζει.
Μιλήσαμε μαζί του για τη φετινή του σεζόν, τα γκολ που έκριναν αγώνες, τις προσωπικές του ρουτίνες και το όνειρο της επαγγελματικής καταξίωσης – ένα όνειρο που πλησιάζει όλο και περισσότερο, όσο εκείνος συνεχίζει να… σκοράρει με κάθε τρόπο.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
«Γ»: Έχεις ξεπεράσει ήδη τα 50 γκολ φέτος – πού οφείλεις αυτήν την εντυπωσιακή σου φόρμα;
Σ.Α.: Πάνω απ’ όλα, στη σκληρή δουλειά. Από την αρχή της χρονιάς μπήκα με ξεκάθαρους στόχους και αφοσιώθηκα απόλυτα στην προπόνηση, στη φυσική κατάσταση, αλλά και στη σωστή νοοτροπία. Παίζει ρόλο και το ότι νιώθω πολύ καλά με τον τρόπο που παίζει η ομάδα. Όταν έχεις συμπαίκτες που σε εμπιστεύονται και σου δίνουν τις σωστές πάσες, είναι πιο εύκολο να ξεχωρίσεις. Φυσικά, δεν λείπει και το ένστικτο του σκόρερ – που λένε πως είτε το έχεις, είτε όχι.
«Γ»: Ποιο από τα γκολ σου φέτος θεωρείς πιο καθοριστικό για την πορεία του Πανθουριακού;
Σ.Α.: Θεωρώ πως το πιο καθοριστικό ήταν το γκολ που πέτυχα εκτός έδρας με την Εράνη Φιλιατρών, μια ομάδα φαβορί για το πρωτάθλημα. Ήταν ντέρμπι, δύσκολο ματς, και η νίκη μας εκεί άλλαξε την ψυχολογία μας και μας έδωσε ώθηση για τη συνέχεια. Κάθε γκολ μετράει, αλλά εκείνο είχε ιδιαίτερη σημασία, γιατί συνδυάστηκε με ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο».
«Γ»: Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία ή ρουτίνα που ακολουθείς πριν από κάθε παιχνίδι;
Σ.Α.: Ναι, έχω κάποιες σταθερές ρουτίνες. Μου αρέσει να απομονώνομαι λίγο, να ακούω μουσική που με ανεβάζει και να ξαναβλέπω στιγμιότυπα από προηγούμενα παιχνίδια μου, για να μπω στο κατάλληλο mindset. Εννοείται πως φροντίζω για καλή διατροφή και ξεκούραση πριν από κάθε αγώνα.
“Γ”: Με τα μπαράζ ανόδου σε πλήρη εξέλιξη, ποιοι είναι οι στόχοι σου – προσωπικοί και με την ομάδα – για το υπόλοιπο της σεζόν;
Σ.Α.: Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να ανέβει ο Πανθουριακός κατηγορία. Έχουμε δουλέψει σκληρά όλη τη χρονιά και αξίζουμε αυτήν την ευκαιρία. Σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να συνεχίσω να βοηθάω με γκολ, ασίστ και γενικά με την παρουσία μου μέσα στο γήπεδο. Αν έρθει η άνοδος και νιώσω ότι συνέβαλα ουσιαστικά, θα είναι για μένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή.
“Γ”: Νιώθεις αδικημένος που, παρά τις εντυπωσιακές σου εμφανίσεις και τα συνεχή γκολ, δεν σου έχει δοθεί ακόμα η ευκαιρία να αγωνιστείς σε επαγγελματικό επίπεδο;
Σ.Α.: Δεν θα έλεγα πως νιώθω αδικημένος. Το ποδόσφαιρο είναι και θέμα τύχης, και πιστεύω ότι όλα έρχονται στην ώρα τους. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να παραμείνω ταπεινός και συγκεντρωμένος. Οι αριθμοί μου φέτος μιλούν από μόνοι τους και πιστεύω πως, αργά ή γρήγορα, ίσως έρθει μια ευκαιρία. Το μόνο που μπορώ και πρέπει να κάνω είναι να είμαι έτοιμος όταν αυτό συμβεί. Αλλά ακόμα κι αν δεν συμβεί, εγώ θα συνεχίσω – σε όποια ομάδα κι αν βρίσκομαι – να κάνω αυτό που αγαπώ, με το ίδιο πάθος και την ίδια θέληση.


