Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Μπάσκετ > ΕΟΚ κατά Εργκίν Αταμάν: «Προσέβαλε Έλληνες αθλητές που έχουν φορέσει το εθνόσημο, τον καλούμε να ανακαλέσει»
Μπάσκετ

ΕΟΚ κατά Εργκίν Αταμάν: «Προσέβαλε Έλληνες αθλητές που έχουν φορέσει το εθνόσημο, τον καλούμε να ανακαλέσει»

admin
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2025
admin
STOIXIMAN GBL 2024-2025 / 2ος ΤΕΛΙΚΟΣ/ ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Στο «στόχαστρο» της νέας ανακοίνωσης της ΕΟΚ βρίσκεται ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, με την ελληνική Ομοσπονδία να τον καλεί να ανακαλέσει τις δηλώσεις του για τους Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού.

Μετά το τέλος των τελικών της Basket League, ο Εργκίν Αταμάν χαρακτήρισε “ψεύτικους Έλληνες” τους παίκτες του Ολυμπιακού, αναφερόμενος σε Τόμας Γουόκαπ, Σάσα Βεζένκοφ και Τάιλερ Ντόρσεϊ που έχουν ελληνικά διαβατήρια και η ΕΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι θα τον καταγγείλει σε διαφορετική περίπτωση.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

“Η Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας ενημερώνει τη φίλαθλη κοινή γνώμη για τα ακόλουθα:

Στην Ελλάδα του 2025, το μπάσκετ αποτελεί κυρίαρχο άθλημα στην κοινωνία μας με 900 περίπου σωματεία να καλλιεργούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και 75.000 ενεργούς αθλητές. Μάλιστα, με τα πρόσφατα στοιχεία του e-kouros, όπως αυτά παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό κ. Βρούτση, το μπάσκετ αποτελεί επίσημα πρώτο σε αθλητές στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας την Αττική, όπου και κατοικεί σχεδόν το 50% του πληθυσμού της χώρας μας.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ξεκάθαρα επιβράβευση του αναπτυξιακού μοντέλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από το 2021 και εντεύθεν. Δυστυχώς, παρά την προσπάθεια για εξάλειψη της βίας κάθε μορφής από το μπάσκετ, αποδεικνύεται ότι απαιτούνται σημαντικά βήματα για να μπορέσει το άθλημα μας να αποβάλλει την τοξικότητα και τους υποκινητές της βίας από το οικοσύστημα του.

Προφανώς, και είμαστε περήφανοι που από το 2022 η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει διοργανώσει το 2022 F4, το 2023, 2024 και το 2025 F8 με φιλάθλους όλων των ομάδων δίπλα δίπλα, γεγονός αδιανόητο πριν το 2021, αλλά δεν αρκεί.

Η εικόνα στους τελικούς της GBL που διοργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ απέχει παρασάγγας από αυτό που όλη η φίλαθλη κοινωνία ζητά και για αυτό απαιτούνται σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις. Γι’ αυτό το λόγο τις επόμενες ημέρες θα καλέσουμε όλες τις συνιστώσες του αθλήματος, το επαγγελματικό μπάσκετ (ΕΣΑΚΕ και ομάδες), την Πολιτεία και τους υπόλοιπους φορείς ώστε με θεσμικές παρεμβάσεις να εγγυηθούμε την ενότητα και τη νομιμότητα όχι μόνο στα λόγια αλλά στη πράξη.

Παράλληλα, σεβόμενοι το θεσμικό μας ρόλο θέλουμε να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό ότι κατά τη διάρκεια των τελικών, εξεδόθησαν οι αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ που δικαίωνε πλήρως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ για την 5μελη ΚΕΔ/ΕΟΚ και απέρριπτε τους ισχυρισμούς της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ περί μη νόμιμης σύνθεσης.

Από την πλευρά μας, θέλοντας να μην ενταθεί το ήδη τεταμένο κλίμα που υπήρχε κατά τη διάρκεια των τελικών δεν αναφέραμε ουδέν, ούτε το ανακοινώσαμε, προκειμένου να μην εκληφθεί ως παρέμβαση στα τεκταινόμενα. Παρόμοια στάση κρατήσαμε και στις δηλώσεις του επιτυχημένου προπονητή κ. Αταμαν, όταν αμέσως μετά το πέρας των τελικών σε δημόσιες δηλώσεις του προσέβαλε Έλληνες αθλητές που έχουν φορέσει το εθνόσημο και έχουν ιδρώσει για την Εθνική Ελλάδος, αποκαλώντας τους μη Έλληνες και δεν το καταγγείλαμε άμεσα γιατί κατανοούμε ότι σε στιγμές έντασης μπορεί να ανέφερε πράγματα που πραγματικά δεν πιστεύει. Βέβαια αναμένουμε από το κ. Αταμάν, ως προπονητής που υπηρετεί μια άλλη Εθνική ομάδα και γνωρίζει τι σημαίνει να αγωνίζεσαι με την Εθνική σου ομάδα, να αναγνωρίσει λάθος του και να ανακαλέσει τις ατυχείς δηλώσεις του.

Τέλος, να ενημερώσουμε όλους τους φιλάθλους ότι σχετικά με δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν στον τύπο με αναφορές για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο μπάσκετ, καλούμε όποιον έχει στοιχεία να τα προσκομίσει εντός 2 ημερών στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, παραπέμποντας μετά την προθεσμία αυτή την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Είμαστε αποφασισμένοι ότι αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν παράνομες πράξεις να καταλογισθούν οι πλέον αυστηρές κυρώσεις στους υπαίτιους. Αν όμως αποδειχθεί ότι τίποτα από τα καταγγελλόμενα δεν ισχύουν τότε ως ΕΟΚ θα κινηθούμε νομικά εναντίον όσων δυσφημούν το άθλημα μας, όπως συνέβη και με προγενέστερη καταγγελία προ 3 ετών, χωρίς να προσκομιστεί κανένα στοιχείο.

Είναι γεγονός, ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία έχει ως μέλη 900 σωματεία, θα εγγυηθεί για την ενότητα του αθλήματος, προχωρώντας στην επόμενη Γενική Συνέλευση σε μεγαλύτερη αυστηροποίηση του πλαισίου κατά της βίας, της υποκίνησης αυτής και της δυσφήμησης του αθλήματος από όπου κι αν προέρχεται.

Συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι δεν είναι αποδεκτές και μέσω των πειθαρχικών της οργάνων (ΜΔΟ, Επιτροπή Πρωταθλήματος) αλλά και της Επιτροπής Δεοντολογίας θα διαφυλάξει την εικόνα του αθλήματος που όλοι υπηρετούμε”.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΕΟΚ, ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ
admin 11 Ιουνίου 2025 11 Ιουνίου 2025
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Καλαμάτα: Ανοίγει τα χαρτιά του ο Βοσνιάδης – Παρουσιάζεται το πλάνο της «Μαύρης Θύελλας»
Επόμενο άρθρο ΝΟΚ ΣΚΑΚΙ: Δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση
drop-cafe
IL-TOTO
bounas
fotinakis
notos
paliakon
pareafilon
COFFEE MARKET
Cloudbullet.gr
odemisiotis
Shoecenter
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Μπάσκετ

Παναθηναϊκός – Μονακό 107-97: Νίκησε, κάλυψε τη διαφορά και φουλάρει για τα πλέι οφ της Euroleague

28 Μαρτίου 2026
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός – Μονακό: Ακόμα ένας τελικός εξάδας για το «τριφύλλι» στη Euroleague

27 Μαρτίου 2026
Μπάσκετ

Με την πλάτη στον τοίχο η Kalamata BC – «Όλη η πόλη μια ομάδα» στο κρίσιμο ματς με το Κορωπί

26 Μαρτίου 2026
Μπάσκετ

National League 2 (1ος όμ.- Play Out – 1η αγ.): Με κλειδί τον Κραμβουσάνο και clutch Λεμπέση το Κορωπί πλησίασε τη παραμονή

25 Μαρτίου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?