Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Μπάσκετ > Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 96-103: Δεν έπαιξε άμυνα και ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ παρά την υπερπροσπάθεια Σλούκα και Χουάντσο
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 96-103: Δεν έπαιξε άμυνα και ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ παρά την υπερπροσπάθεια Σλούκα και Χουάντσο

admin
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2025
admin
EUROLEAGUE 2025-2026 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ. (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Την πρώτη του ήττα στη φετινή Euroleague γνώρισε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν εμφανίστηκε υπνωτισμένη στο ΟΑΚΑ, δεν έπαιξε άμυνα σε κανένα σημείο του αγώνα και ηττήθηκε δίκαια από την Μπαρτσελόνα με 103-96 για την 2η αγωνιστική. Τρομερό παιχνίδι από Χουάντσο και Σλούκα, σε κάκιστη βραδιά Ναν, Σορτς και Χολμς.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κάνει το 2/2 στην πρώτη διαβολοβδόμαδα της σεζόν στην Euroleague, γνωρίζοντας την ήττα από την Μπαρτσελόνα με 103-96.

Η αναμέτρηση στράβωσε από την αρχή για τους πράσινους, με τον Κέντρικ Ναν να φορτώνεται από νωρίς με φάουλ και να βγαίνει εκτός αγώνα.

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ξεχώρισε με 27 πόντους, 8 ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Σλούκας πέτυχε double-double με 13 πόντους, 11 ασίστ, βγάζοντας και σπουδαίες άμυνες.

Αυτοί οι δύο παίκτες ήταν όαση για τους πράσινους, οι οποίοι είδαν και πάλι τους νέους παίκτες, Σορτς και Χολμς, να μην προσφέρουν στην ομάδα, την ώρα που σχεδόν κανείς παίκτης του Αταμάν δεν είχε διάθεση να παίξει άμυνα…

Κλάιμπερν και Σενγκέλια ξεχώρισαν για την Μπαρτσελόνα. Οι δύο πολύπειροι φόργουορντ φόρτωσαν το πράσινο καλάθι με 40 πόντους συνολικά, κάνοντας τη διαφορά για τους Καταλανούς που πήραν σκορ και από την περιφέρεια με τους Λαπροβίτολα και Πάντερ.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε από νωρίς άσχημα για τους πράσινους που άρχισαν με Γκραντ, Ναν, Ρογκαβόπουλο, Μήτογλου και Χολμς και είδαν την Μπαρτσελόνα να ξεφεύγει με 11-0 στα πρώτα λεπτά.

Ο Εργκίν Αταμάν άλλαξε όλη την ομάδα με εξαίρεση τον Ναν, οι πράσινοι έβγαλαν αντίδραση (13-11), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Ναν φορτώθηκε με φάουλ, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει άμυνα με τα μάτια και η Μπαρτσελόνα ξέφυγε με 18-26 στο 10′.

Με επιμέρους σκορ 18-7, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με 35-33. Σε εκείνο το σημείο ο Ναν χρεώθηκε με φάουλ και τεχνική ποινή για διαμαρτυρία,  πέρασε στον πάγκο και το παιχνίδι άρχισε να χάνεται από τα χέρια του τριφυλλιού.

Οι Καταλανοί πήγαν στα αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα 6 πόντων (45-51).

Η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα στο τρίτο δεκάλεπτο (64-74), με τους πράσινους να μείωνουν σε 69-75 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, δείχνοντας σημάδια ζωής.

Ωστόσο, Πάντερ και Κλάιμπερν έβαλαν δύο μαζεμένα τρίποντα για το 69-81 στο 31′ και τα πράγματα ζόρισαν πολύ. Σε κάθε προσπάθεια που έκανε ο Παναθηναϊκός να μειώσει στους 6-8 πόντους, οι Ισπανοί έβρισκαν ένα τρίποντο και τελικά έφυγαν με το διπλό από την Αθήνα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-26, 45-41, 69-75, 96-103.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Σορτς 4, Καλαϊτζάκης, Όσμαν 7, Χολμς 3 (3 ριμπάουντ), Σλούκας 18 (2/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 8/8 βολές, 4 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 κλεψίματα), Ρογκαβόπουλος,Γκραντ 10 (1/3 τρίποντα, 3 λάθη), Ναν 10 (4/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ), Ερναγκόμεθ 27 (6/7 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 6/7 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Μήτογλου 11 (2/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/1 βολή, 8 ριμπάουντ), Γιούρτσεβεν 6.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πενιαρόγια): Πάντερ 13 (2/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη), Κέιλ 5 (1), Νόρις 5 (1/4 τρίποντα), Βέσελι 7 (5 ριμπάουντ), Μπριθουέλα 3 (1), Σατοράνσκι (4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ερναγκόμεθ 13 (1/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Λαπροβίτολα 15 (4/8 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 λάθη), Κλάιμπερν 23 (5/9 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη), Σενγκέλια 17 (2/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Πάρα 2.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
admin 4 Οκτωβρίου 2025 4 Οκτωβρίου 2025
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Σέντρα στη 2η αγωνιστική της Β’ Τοπικής Μεσσηνίας – Τρία ματς το Σάββατο
Επόμενο άρθρο Euroleague: Εντυπωσιάζουν Χάποελ Τελ Αβίβ, Ζαλγκίρις και Βαλένθια – Η βαθμολογία μετά το τέλος της 2ης αγωνιστικής
drop-cafe
IL-TOTO
bounas
fotinakis
notos
paliakon
pareafilon
COFFEE MARKET
Cloudbullet.gr
odemisiotis
Shoecenter
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Μπάσκετ

Παναθηναϊκός – Μονακό: Ακόμα ένας τελικός εξάδας για το «τριφύλλι» στη Euroleague

27 Μαρτίου 2026
Μπάσκετ

Με την πλάτη στον τοίχο η Kalamata BC – «Όλη η πόλη μια ομάδα» στο κρίσιμο ματς με το Κορωπί

26 Μαρτίου 2026
Μπάσκετ

National League 2 (1ος όμ.- Play Out – 1η αγ.): Με κλειδί τον Κραμβουσάνο και clutch Λεμπέση το Κορωπί πλησίασε τη παραμονή

25 Μαρτίου 2026
Μπάσκετ

Dubai BC – Παναθηναϊκός 104-107: «Θρίλερ» στο Σαράγεβο, Ναν, Οσμάν και Χέιζ-Ντέιβις έδωσαν στους «πράσινους» τεράστιο «διπλό»

25 Μαρτίου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?