Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Μπάσκετ > Ο Αταμάν και οι υπόλοιποι προπονητές κανονικά στους πάγκους των ομάδων τους: Έκανε πίσω το Υπουργείο
Μπάσκετ

Ο Αταμάν και οι υπόλοιποι προπονητές κανονικά στους πάγκους των ομάδων τους: Έκανε πίσω το Υπουργείο

admin
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2025
admin
EUROLEAGUE 2025-2026 / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ

Ο Εργκίν Αταμάν και οι υπόλοιποι προπονητές θα μπορούν να κοουτσάρουν κανονικά τις ομάδες τους στη δεύτερη αγωνιστική της GBL, μιας και το πρόβλημα που υπήρξε, λύθηκε.

Το ζήτημα που δημιουργήθηκε σχετικά με την νομότυπη παρουσία έξι προπονητών της GBL στους πάγκους των ομάδων τους και πολλών ακόμη τεχνικών λύθηκε. Μέχρι και πριν λίγες ώρες, υπήρξε κίνδυνος ο Εργκίν Αταμάν και άλλοι προπονητές να μην κάτσουν στον πάγκο των ομάδων τους το προσεχές Σαββατοκύριακο, αλλά το Υπουργείο έκανε πίσω.

Το πρόβλημα που υπήρχε ήταν ότι υπάρχουν ορισμένοι προπονητές που δεν κατείχαν κάποιες τυπικές προδιαγραφές και ως εκ τούτου η παρουσία τους στον πάγκο, δεν θα ήταν νομότυπη μέχρι να λυθεί το ζήτημα.

Οι έξι προπονητές της κορυφαίας κατηγορίας ήταν του Παναθηναϊκού AKTOR (Αταμάν), της ΑΕΚ (Σάκοτα), του Πανιωνίου (Παβίτσεβιτς), του Αμαρουσίου (Παπαθεοδώρου), του Κολοσσού (Καράσκο) και του ΠΑΟΚ (Ζντοβτς).

Με ανακοίνωση του, το Υπουργείο Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι καταργούνται οι αγκυλώσεις και οι δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στον επαγγελματικό αθλητισμό και το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

“Αγκυλώσεις και δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στον επαγγελματικό αθλητισμό στη χώρα μας, όσον αφορά το καθεστώς των προπονητών, καταργούνται.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η επεξεργασία ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού θεσμικού πλαισίου, το οποίο απελευθερώνει τις επαγγελματικές κατηγορίες από τις στρεβλώσεις του Ν. 2725/1999, δίνοντας νέα δυναμική και ευελιξία στα αθλήματα.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Οκτωβρίου, διασφαλίζοντας ομαλή μετάβαση και ίσους όρους για όλους τους εμπλεκόμενους.

Όλοι οι προπονητές των επαγγελματικών ομάδων, που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν ζητήματα αδειοδότησης, καλύπτονται από τη συγκεκριμένη ρύθμιση, όπως αυτή θα διατυπωθεί στο νέο θεσμικό πλαίσιο.

Ειδικότερα, για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, να σημειωθεί ότι έχει ήδη καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αθλητισμού -υπό το ισχύον σήμερα νομοθετικό πλαίσιο- την άδεια άσκησης επαγγέλματος Α κατηγορίας από τη χώρα του, με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα (ταυτότητα, βεβαίωση της οικείας Ομοσπονδίας, πρόγραμμα σπουδών).

Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε άλλη συζήτηση σήμερα παρέλκει”.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΕΟΚ
admin 11 Οκτωβρίου 2025 11 Οκτωβρίου 2025
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Greek Basketball League: Άρης Betsson – Κολοσσός και ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ηρακλής στο πρόγραμμα της ημέρας
Επόμενο άρθρο Το πλήρες πρόγραμμα της Γ’ Τοπικής Μεσσηνίας – Όλα τα ζευγάρια σε Α’ και Β’ Όμιλο
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Μπάσκετ

Kalamata 3on3 – Love4TheGame στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων

11 Ιουλίου 2026
Μπάσκετ

Ολυμπιακός και Παπανικολάου έδωσαν τα χέρια για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2028

11 Ιουλίου 2026
Μπάσκετ

Βόμβα από τον ΠΑΟΚ: Κάνει δικό του τον Τσέντι Όσμαν με διαστημικό συμβόλαιο 9.000.000 ευρώ για τρία χρόνια

11 Ιουλίου 2026
Μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Γκέρσον Γιαμπουσέλε

8 Ιουλίου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?