Νέες εξελίξεις προέκυψαν στην υπόθεση της ένστασης που είχε καταθέσει ο ΑΟ Στενωσιάς κατά της κατοχύρωσης του αγώνα με τη Θύελλα Χαρακοπιού, ο οποίος διεξήχθη στις 28 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο Κορώνης και είχε λήξει με σκορ 4-3 υπέρ της Θύελλας.
Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Μεσσηνίας εξέτασε την ένσταση και αποφάσισε την απόρριψή της, διατηρώντας το αποτέλεσμα του αγώνα ως έχει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ακρόαση κλήθηκε ο ιατρός του αγώνα, ο οποίος δήλωσε ότι ο απινιδωτής λειτουργούσε κανονικά, παρά το γεγονός ότι, όπως είχε αναφέρει η Στενωσιά, τα ηλεκτρόδια του είχαν λήξει στις 27/01/2025. Με βάση τη μαρτυρία του γιατρού και το περιεχόμενο του φύλλου αγώνα, η Επιτροπή έκρινε ότι δεν υπήρξε αντικανονικότητα στη διεξαγωγή του αγώνα.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΟ Στενωσιάς, στην ένστασή του της 29ης Σεπτεμβρίου, είχε επικαλεστεί συγκεκριμένα άρθρα του ΚΑΠ (άρθρα 16, 21 και 23) που αφορούν την υποχρεωτική παρουσία γιατρού και τη λειτουργία απινιδωτή, ζητώντας την κατοχύρωση του αγώνα υπέρ της ομάδας του.
Η διοίκηση της Στενωσιάς, διαφωνώντας πλήρως με την απόφαση, αναμένεται να προσφύγει στην ΕΠΟ, καθώς –όπως τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Καλογερόπουλος– «το ζήτημα αφορά πρωτίστως την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και την τήρηση των κανονισμών».
Η έφεση της ομάδας πρόκειται να κατατεθεί αύριο, με στόχο να εξεταστεί εκ νέου η υπόθεση σε δευτεροβάθμιο όργανο.

