Το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών (Α’ Ζώνη) σηκώνει αυλαία το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, με τη Μεσσηνία να έχει διπλή εκπροσώπηση και τις δύο ομάδες της Καλαμάτας να ρίχνονται στη «μάχη» με φιλοδοξίες και αισιοδοξία.
Ο Απόλλων Καλαμάτας υποδέχεται στο κλειστό της Παραλίας τον Ν.Ο.Π. Ρεθύμνου στις 14:30, σε ένα ματς που αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς φίλους του βόλεϊ. Οι παίκτριες του Απόλλωνα στοχεύουν να ξεκινήσουν με το δεξί στη νέα σεζόν, αξιοποιώντας τη δύναμη της έδρας και την πολύ καλή προετοιμασία που πραγματοποίησαν τις τελευταίες εβδομάδες.
Τη συνάντηση θα διευθύνουν οι Κοσμάς και Βλάσσης.
Λίγες ώρες αργότερα, στις 17:00, ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. αγωνίζεται εκτός έδρας στα Μελίσσια, απέναντι στον πάντα υπολογίσιμο Σ.Φ.Α.Μ. Φοίβο. Οι διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μαλλιάρας και Πεσίνογλου. Ο ιστορικός σύλλογος της Καλαμάτας στοχεύει να δείξει από την αρχή ότι θα αποτελέσει μια από τις σταθερές δυνάμεις της κατηγορίας, βασιζόμενος στην εμπειρία και την ποιότητα του ρόστερ του.
Η πρεμιέρα της Α’ Ζώνης ολοκληρώνεται με τα εξής παιχνίδια:
- Α.Σ.Π. Κόρινθος – Α.Ο. Νέοι Βύρωνος (Δ.Α.Κ. Κορίνθου, 17:00 – Διαιτητές: Κτενάς, Σπίνας)
- Α.Ο. Θρίαμβος – Γ.Σ. Πετρούπολης (2ο Χαϊδαρίου, 18:30 – Διαιτητές: Παπαγιαννόπουλος, Γεωργοπούλου)
- Α.Π.Ο. Δάφνη Αγίου Δημητρίου – Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης (Αγ. Δημητρίου, 20:00 – Διαιτητές: Οικονομοπούλου, Σπίγγου)
- Α.Ο. Ιωνικός – Γ.Σ. Ηλιούπολης (Σελεπίτσαρι, 20:00 – Διαιτητές: Αντωνόπουλος, Μαλκοπούλου)
Η νέα αγωνιστική χρονιά ξεκινά με όνειρα και προσδοκίες για τις Μεσσηνιακές ομάδες, που θέλουν να αποδείξουν από την πρώτη αγωνιστική ότι ανήκουν στις πιο υπολογίσιμες δυνάμεις της Α2.
Η Καλαμάτα δίνει και φέτος δυναμικό “παρών” στα εθνικά πρωταθλήματα του ελληνικού βόλεϊ, κρατώντας ψηλά τη σημαία της Μεσσηνίας!


