Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και «πάλεψε» το παιχνίδι με την «αστεράτη» Ρεάλ Μαδρίτης στο κατάμεστο «Καραϊσκάκης», για την 5η αγωνιστική της League Phase του Champions League, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 4-3, χάρη σε ένα απίθανο «καρέ» του Κιλιάν Εμπαπέ.
Με πολύ καλό ξεκίνημα στην αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό, με υπέροχη προσπάθεια τεσσάρων παικτών του και γκολ του Τσικίνιο, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε δύο γκολ σε δύο φάσεις με τον Κιλιάν Εμπαπέ και έφθασε εύκολα στην ανατροπή, για να ακολουθήσει ένα ματς… ροντέο.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τρίτο γκολ με τον Γάλλο σούπερ σταρ, δοκάρι και ακυρωμένο τέρμα με τον Βινίσιους, αλλά οι Πειραιώτες απάντησαν με μία σειρά από ευκαιρίες και μείωσαν στη συνέχεια δύο φορές το σκορ με τον Ελ Κααμπί, με τον Εμπαπέ να βρίσκει ενδιάμεσα και τέταρτο γκολ για ένα προσωπικό σόου στο ματς. Ο Ολυμπιακός πίεσε πάντως στο τέλος για την ισοφάριση και ανάγκασε τη Ρεάλ Μαδρίτης να… παρακαλάει να λήξει το ματς, όπως και συνέβη, με τους «μερένγκες» να παίρνουν τη νίκη.
Το παιχνίδι
Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχε δύο καλές στιγμές με Τσικίνιο και Ποντένσε, πριν καταφέρει να ανοίξει το σκορ στο 8ο λεπτό. Τέσσερις παίκτες των Πειραιωτών “έκρυψαν” την μπάλα, με τον Ελ Κααμπί να τη στρώνει στον Τσικίνιο, για να κάνει αυτός ένα άψογο σουτ για το 1-0, που έβαλε “φωτιά” στην κερκίδα.
Με τον κόσμο να έχει ξεσηκωθεί και τους ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ να έχουν πλέον την ψυχολογία υπέρ τους, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να είναι πιο επιθετικός κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Τσικίνιο θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά το νέο εξαιρετικό σουτ του στο 18′, απέκρουσε με δυσκολία στη γωνία του, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
Στο 22′ όμως και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Κιλιάν Εμπαπέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Πειραιωτών και πλάσαρε ιδανικά τον Τζολάκη, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την αναμέτρηση.
Η Ρεάλ Μαδρίτης ευτύχησε μάλιστα να βρει και ένα δεύτερο γκολ στην αμέσως επόμενη φάση της στο ματς, με τον Εμπαπέ να κάνει απίθανο άλμα στην περιοχή του Ολυμπιακού, για να πάρει την κεφαλιά και να σκοράρει το 2-0, μετά από σέντρα του Γκιουλέρ.
Στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο για τους γηπεδούχους με τον Τσικίνιο να αποχωρεί με αναγκαστική αλλαγή και στην θέση του πέρασε ο Ταρέμι. Ένα λεπτό μετά ο Μπαπέ σκόραρε για τρίτη φορά φεύγοντας μόνος απέναντι από τον Τζολάκη, πετυχαίνοντας χατ – τρικ μέσα σε επτά λεπτά!
Η Ρεάλ πετούσε… φωτιές στην επίθεση της και στο 32′ σημείωσε και τέταρτο τέρμα, αλλά ο Βινίσιους ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR. Οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά μετά από ώρα στο ματς στο 34′ με τον Ελ Κααμπί να μην μπορεί να νικήσει τον Λούνιν από πλεονεκτική θέση. Οι Ισπανοί ήταν εντυπωσιακοί στην επίθεση και στο 36′ ο Τσουαμενί σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή. Ο Μπαπέ απείλησε ξανά στο 42′ από πλάγια θέση, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Δύο λεπτά μετά ο Βινίσιους έφυγε στην κόντρα, όμως η λόμπα που επιχείρησε δεν βρήκε τον στόχο. Οι ερυθρόλευκοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 45+2′ για το 2-3 με την κεφαλιά του Ελ Κααμπί να αποκρούεται εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Λούνιν.
Με την επανέναρξη του δευτέρου μέρους και στο 47′ ο Βινίσιους έπιασε ωραίο σουτ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη όμως και στο 52′ ο Έσε, που είχε περάσει ως αλλαγή, με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Ταρέμι και εκείνος με ωραία κεφαλιά έκανε το 2-3 για τους Πειραιώτες! Πέντε λεπτά μετά ο Βινίσιους με ωραία ενέργεια δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζολάκη από εξαιρετική θέση. Στο 60ο λεπτό του αγώνα ο Βινίσιους με ωραία ενέργεια πέρασε τον Ρέτσο και έσπασε στον Μπαπέ που σημείωσε το τέταρτο τέρμα της Ρεάλ, αλλά και το τέταρτο προσωπικό του στο ματς για το 2-4! Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά άτυχος και έχασε και τον Πιρόλα στο 62′ με αναγκαστική αλλαγή, ενώ στη θέση του Ιταλού σούπερ πέρασε ο Μπιανκόν. Στο 64′ το αδύναμο σουτ του Ποντένσε δεν ανησύχησε τον Λούνιν. Δύο λεπτά μετά ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Ζέλσον. Ο Ελ Κααμπί στη συνέχεια της φάσης απείλησε από καλή θέση, απλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Η απίστευτη ατυχία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με τρίτη αναγκαστική αλλαγή για τον Ποντένσε αυτή φορά στο 71′ να δίνει τη θέση του στον Στρεφέτσα. Τρία λεπτά αργότερα οι προσπάθειες των Ζέλσον και Μουζακίτη δεν βρήκαν τον στόχο. Ο Ολυμπιακός δεν παράτησε το ματς και συνέχιζε να προσπαθεί. Τελικά κατάφερε να βρει και τρίτο τέρμα με ωραία σέντρα του Στεφέτσα και καρφωτή κεφαλιά του Ελ Κααμπί μέσα στην περιοχή για το 3-4! Στο 83′ ο Μαροκινός φορ λίγο έλειψε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ! Οι Πειραιώτες είχαν την υπεροχή στα τελευταία λεπτά και το σουτ του Στρεφέτσα έφυγε ελάχιστα άουτ για ακόμη μια φορά! Οι ποδοσφαιριστές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πάλεψαν μέχρι το τέλος για να βρουν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και έτσι οι Μαδριλένοι πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης με 3-4.
H Ρεάλ με τη νίκη της αυτή ανέβηκε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης με 12 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός έπεσε στην 33η θέση με 2 πόντους.
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Πιρόλα (62΄ Μπιανκόν), Ρέτσος, Ροντινέι (71΄ Κοστίνια), Γκαρθία (46΄ Έσε), Μουζακίτης, Τσικίνιο (28΄ Ταρέμι), Ποντένσε (71΄ Στρεφέτσα), Μαρτίνς, Ελ Κααμπί.
Ρεάλ Μαδρίτης (Τσάμπι Αλόνσο): Λούνιν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ασένθιο (73΄ Ντίαζ), Καρέρας, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Καμαβινγκά (46΄ Θεμπάγιος), Γκιουλέρ (61΄ Μπέλιγχαμ), Μπαπέ, Βινίσιους.

