Η 11η αγωνιστική της Α’ Ζώνης στην Α2 Γυναικών ανοίγει σήμερα (3/1) το 2026 το… ημερολόγιο των αναμετρήσεων για το νέο έτος, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται έντονα στις ομάδες της Μεσσηνίας.
Απόλλων Καλαμάτας και Μεσσηνιακός επιστρέφουν στη δράση με κρίσιμα παιχνίδια, που έχουν διπλό αντίκρισμα: βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Στην Πετρούπολη το πρώτο «τεστ» για τον Απόλλωνα Καλαμάτας
Στο Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς» (18:00), ο Γ.Σ. Πετρούπολης υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμάτας, σε μια αναμέτρηση όπου οι λεπτομέρειες αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο.
Οι Καλαματιανές γνωρίζουν πως για να διεκδικήσουν με αξιώσεις το αποτέλεσμα θα χρειαστούν δυνατή υποδοχή, σταθερή πρώτη μπάλα και καθαρό παιχνίδι στις αντεπιθέσεις.
Η ομάδα θέλει να επιβεβαιώσει τη δουλειά που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα και να παραμείνει κοντά στους στόχους της, απέναντι σε μια σκληροτράχηλη αντίπαλο που παραδοσιακά εκμεταλλεύεται την έδρα της και δεν χαρίζει εύκολους πόντους. Την αναμέτρηση θα διευθύνουν οι διαιτητές Καραδημητρίου και Καντλή.
Μεσσηνιακός: Μάχη στην έδρα του για «τρίποντο» ψυχολογίας
Την ίδια ώρα (18:00), στο Γυμναστήριο Παραλίας, ο Μεσσηνιακός υποδέχεται τον Ιωνικό σε παιχνίδι που αρκετοί χαρακτηρίζουν ως «κλειδί».
Η ομάδα της Καλαμάτας έχει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία: να εκμεταλλευτεί την έδρα, να επιβάλει ρυθμό από το πρώτο σερβίς και να δείξει σταθερότητα σε άμυνα και μπλοκ. Ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να λειτουργήσει ως ισχυρή ένεση αυτοπεποίθησης, δίνοντας παράλληλα βαθμολογική ανάσα σε μια κομβική καμπή του πρωταθλήματος. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Κοσμάς και Κουγιάς.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής
15:30, “Μυρακτής” — Νέοι Βύρωνος – Θρίαμβος
Διαιτητές: Τσεκούρας, Νικολάου Λασ.
16:00, Λύκειο Μελισσίων — Φοίβος – Ν.Ο.Π. Ρεθύμνου
Διαιτητές: Κατσιάρας, Σταυρόπουλος
18:00, Α’ Ηλιούπολης — Γ.Σ. Ηλιούπολης – Δάφνη
Διαιτητές: Γεωργάκη, Παπαγιαννόπουλος
19:30, Ολυμπίας — Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης Ελληνικού – Α.Σ.Π. Κόρινθος
Διαιτητές: Βασιλείου Στ., Μαλκοπούλου

