Με νέα ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Α.Ε. Μάνης επανέρχεται σε ένα ντέρμπι που διεξήχθη στις αρχές του φθινοπώρου, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με τη διαιτησία και τις μετέπειτα αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μάριος Καρβούνης, ο οποίος –όπως τονίζεται– ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ενός ιδιαίτερα δύσκολου και κρίσιμου βαθμολογικά αγώνα, που ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (0-0). Η Α.Ε. Μάνης κάνει λόγο για μια συνολικά καλή διαιτησία, ακόμη και σε αμφισβητούμενη φάση στο φινάλε του αγώνα, όπου υπήρξαν διαμαρτυρίες για πιθανό πέναλτι.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μεταγενέστερα έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής τιμωρήθηκε από την επιτροπή διαιτησίας, γεγονός που προκάλεσε έντονο προβληματισμό στη διοίκηση του συλλόγου. Παράλληλα, αναφορά γίνεται και στην άρνηση να μεταδοθεί τηλεοπτικά ο αγώνας, παρά σχετικό αίτημα της ομάδας.
Η Α.Ε. Μάνης, μέσα από τη δημόσια τοποθέτησή της, θέτει ερωτήματα για τον τρόπο αξιολόγησης των διαιτητών και για το κατά πόσο η αντικειμενικότητα αντιμετωπίζεται ως πλεονέκτημα ή ως μειονέκτημα.
Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της διοίκησης:
Ανακοίνωση Α.Ε. Μάνης
QUIZ
Ο Διαιτητής Μάριος Καρβούνης είναι γνωστό σε όλους πως δεν επηρεάζεται από κανέναν και είναι ο ορισμός του 50-50.
Σε ένα φετινό ντέρμπι αρχές του φθινοπώρου ο εν λόγω διαιτητής καλέστηκε από την επιτροπή διαιτησίας να βγάλει εις πέρας ένα άκρως δύσκολο παιχνίδι με πολύ βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Μάλιστα κάπου στο 90’ η ομάδα μας διαμαρτυρήθηκε για πιθανό πέναλτι σε χέρι αντιπάλου (δύσκολη φάση που κατά πάσα πιθανότητα ορθά δεν καταλογίστηκε).
Ο εν λόγω διαιτητής πραγματικά δικαίωσε τη φήμη του και έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι (0-0 το τελικό σκορ).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;
Ο κύριος Καρβούνης αντί να επιβραβευτεί για την απόδοσή του… ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ από την επιτροπή διαιτησίας.
Υ.Γ. Παραμονές του αγώνα ζητήσαμε το παιχνίδι, με δικά μας έξοδα, να μεταδοθεί live. Η απάντηση ήταν αρνητική, με τη δικαιολογία πως θα το μετέδιδε live κάποιο τοπικό site.
Υ.Γ.2 Ρωτώντας κάποιον υπεύθυνο για ποιο λόγο τιμωρήθηκε ο κύριος Καρβούνης… τι μας απάντησε λέτε;
«Γιατί σας αδίκησε που δεν έδωσε το πέναλτι στο 90’».
Θα αναρωτιέστε βέβαια γιατί τώρα το quiz αυτό και όχι το φθινόπωρο… γιατί πολύ πρόσφατα μάθαμε πως τελικά αντί για επιβράβευση υπήρξε τιμωρία.
Το quiz δεν είναι για δυνατούς λύτες… είναι πολύ απλό:
Το 50-50 μήπως είναι τελικά κάποιες φορές άξιο τιμωρίας;
Η άρνηση να μεταδοθεί live το παιχνίδι μήπως είναι μια ένδειξη πως κάποιοι δεν περίμεναν το 50-50;
ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;
Θα ακολουθήσουν και άλλα ενδιαφέροντα quiz, κάποια εκ των οποίων όμως θα είναι για… ΔΥΝΑΤΟΥΣ!

