Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Ειδήσεις > Καλαμάτα: Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας η κορυφαία στον κόσμο για το 2025 από το Street Art Cities
Ειδήσεις

Καλαμάτα: Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας η κορυφαία στον κόσμο για το 2025 από το Street Art Cities

admin
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2026
admin

Η τοιχογραφία της «Μαρίας Κάλλας» στην οδό Αριστομένους της Καλαμάτας αναδείχτηκε ως η καλύτερη στον κόσμο για το 2025 από το Street Art Cities, φέρνοντας στον Έλληνα καλλιτέχνη της την αναγνωρισημότητα που του αξίζει.

Σε μια επταώροφη πολυκατοικία στην Καλαμάτα οι κάτοικοι μπορούν να θαυμάσουν την πιο διάσημη υψίφωνο, την Μαρία Κάλλας και ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος από την Πάτρα που βρίσκεται πίσω από την τοιχογραφία αναφέρει: «Από έναν μικρό δρόμο της πόλης, στην κορυφή του κόσμου. Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και ακούστηκε παντού. Ευχαριστώ το Street Art Cities για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Ένα μεγάλο, ζεστό ευχαριστώ σε όλους όσους ψήφισαν, μοιράστηκαν, μίλησαν για το έργο μου. Αυτή η διάκριση είναι συλλογική».

«Συνεχίζω με την ίδια τόλμη, πίστη και όραμα για έναν δημόσιο χώρο που θα μας αφορά όλους. Για έναν σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό που θα αξίζει να αγαπάμε και να μοιραζόμαστε. Ψηλά το κεφάλι!», καταλήγει στην ανάρτησή του.

«Αυτό είναι ένα έργο που αγκάλιασε την πρόσοψη ενός ολόκληρου κτιρίου με στόχο να φέρει λίγη ποίηση, χρώμα και φαντασία στην καρδιά της πόλης.

Η φιγούρα της Μαρίας Κάλλας, ανάμεσα σε κλαδιά, πουλιά και φρούτα, συμβολίζει τη σύνδεση μεταξύ ανθρώπων και φύσης, μια σχέση που στη Μεσσηνία, και ειδικά στην Καλαμάτα, είναι πάντα ζωντανή και παρούσα», γράφει το Street Art Cities.

Το έργο που απεικονίζει την Μαρία Κάλλας δεν είναι μια απλή ζωγραφιά. Περιβάλλεται από έναν περιβαλλοντολογικό πλούτο, πουλιά, ελαιόδεντρα, αμπέλια, με τους καρπούς της γής. Μοιάζει με το κοσμικό δέντρο της ζωής που προσφέρει την ελπίδα, ως Πανδώρα (όλα τα δώρα).

Μια τοιχογραφία με πολλούς συμβολισμούς, που κουβαλά τον πολιτισμό μιας πόλεως. Η Καλαμάτα ταξιδεύει στον κόσμο, με το φώς, τα τοπία, τα προϊόντα της και μαζί της ταξιδεύει η δύναμη, η ομορφιά της Ελλάδος, η πεποίθηση ότι ένα έργο μπορεί να εμπνεύσει και να ενώσει. Ένα έργο γεμάτο αλληγορίες, εξηγεί ο κ. Κωστόπουλος. «Απλώς μετουσίωσα το πορτραίτο της Καλαμάτας στο πορτραίτο της Κάλλας, λόγω της καταγωγής του πατέρα της από την Μεσσηνία».

Το Street Art Cities πρόκειται για ένα διεθνές μέσο που σε παγκόσμιο επίπεδο αναδεικνύει περισσότερες από 83.000 τοιχογραφίες σε 1.918 πόλεις.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ slider, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ
admin 31 Ιανουαρίου 2026 31 Ιανουαρίου 2026
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Τέλος Άγρας – Μεσσηνιακός Γ.Σ. 4-0. Πήρε τη νίκη και το μυαλό στα ντέρμπι που ακολουθούν (ΦΩΤΟ)
Επόμενο άρθρο Κακοκαιρία: «Red Code» σε 9 περιοχές – Πελοπόννησος, Θεσσαλία και κεντρική Μακεδονία στο επίκεντρο, πότε θα χτυπήσει την Αττική
drop-cafe
IL-TOTO
bounas
fotinakis
notos
paliakon
pareafilon
COFFEE MARKET
Cloudbullet.gr
odemisiotis
Shoecenter
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Γ Εθνική

Σοβαρά επεισόδια στο Θύελλα Πατρών – ΑΣ Πανθουριακός. Χτύπησαν τον Τάκη Σακελλαρόπουλο

1 Απριλίου 2026
Γ Εθνική

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 4ος ΟΜΙΛΟΣ: Αποτελέσματα, βαθμολογία, επόμενη αγωνιστική σε πλέι οφ και πλέι άουτ

1 Απριλίου 2026
Ειδήσεις

Ποδοσφαιριστές που άφησαν το στίγμα τους στο ποδόσφαιρο

1 Απριλίου 2026
Ειδήσεις

Κακοκαιρία Erminio: Τηλεργασία και απαγόρευση delivery από τις 18:00 έως τις 22:00 – Τα έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

1 Απριλίου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?