Με «χρυσό» σκόρερ τον Τάκη Σπαντιδέα στο 33ο λεπτό, ο ΑΟ Μεθώνης επικράτησε με 1-0 του Ακρίτας Κορώνης σε τοπικό ντέρμπι για την Α’ Τοπική κατηγορία, πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και παραμένοντας στην 7η θέση της βαθμολογίας.
Οι «βυσσινί» έδειξαν αποφασιστικότητα και πάθος σε ένα παιχνίδι με ένταση και δυνατές μονομαχίες, παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο που τους δίνει ώθηση για τη συνέχεια.
Το γκολ που έκρινε το ντέρμπι
Η αναμέτρηση είχε χαρακτήρα τοπικού ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στη δύναμη και στις προσωπικές μονομαχίες. Οι καθαρές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λίγες, γεγονός που επιβεβαίωσε πως το ματς θα κρινόταν στη λεπτομέρεια.
Στο 33’, ο Τάκης Σπαντιδέας πέτυχε ένα όμορφο γκολ, δίνοντας προβάδισμα στον ΑΟ Μεθώνης. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται σωστά το προβάδισμά τους.
Οι δηλώσεις του Κώστα Μέμα
Ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Μεθώνης, Κώστας Μέμα, μίλησε στο taklin.gr μετά το τέλος του αγώνα, τονίζοντας:
«Το παιχνίδι εναντίον της Κορώνης ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς και απαιτητικό. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι το οποίο και οι δύο ομάδες είχαν ως στόχο τη νίκη και ξέραμε ότι θα κριθεί στη λεπτομέρεια. Το παιχνίδι είχε πολλές μονομαχίες και λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Δείξαμε από την αρχή ότι το θέλαμε πιο πολύ και με ένα όμορφο γκολ του Σπαντιδέα προηγηθήκαμε και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του αγώνα.»
Αναφερόμενος στη συνέχεια και στο επόμενο παιχνίδι, πρόσθεσε:
«Το επόμενο παιχνίδι είναι ξανά ένα τοπικό ντέρμπι εναντίον της Φοινικούντας. Με το σωστό πλάνο του προπονητή και την ίδια θέληση θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.»
Με φόρα στο επόμενο ντέρμπι
Η ομάδα της Μεθώνης δείχνει να βρίσκει ρυθμό στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, με τρεις συνεχόμενες νίκες που ενισχύουν την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Το επόμενο τοπικό ντέρμπι απέναντι στη Φοινικούντα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τους «βυσσινί» να θέλουν να δώσουν συνέχεια στο θετικό τους σερί.

