Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντικές διακρίσεις ολοκληρώθηκε η παρουσία του Αθλητικού Συλλόγου Τζούντο Καλαμάτας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που διεξήχθησαν στην Πεντέλη το τριήμερο 3 έως 5 Απριλίου 2026.
Την Παρασκευή 3 Απριλίου, στο Σχολικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο Σπηλιώτης Παναγιώτης από το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας κατέκτησε την 3η θέση ενώ ο Σαχλάς Γιάννης από το 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας την 5η θέση . Το Σάββατο 4 Απριλίου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων, που αγωνίστηκε ο Σπηλιώτης παρότι έφηβος , έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και κατέλαβε τελικά την 5η θέση, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Την Κυριακή 5 Απριλίου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων Α’, ο Σαχλάς Χάρης κατέκτησε τη 2η θέση και ο Κοντούλης Αθανάσιος την 3η θέση. Οι αθλητές μας στις κατηγορίες των κιλών που αγωνίστηκαν , δηλαδή -60 ,-66,-73,-81 είχαν από 25 έως 40 συμμετοχές, αυτό τις καθιστά ποιο δύσκολες συγκριτικά με άλλες .
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι τους κόπους και τις θυσίες που απαιτούνται για να φτάσουν αυτοί οι αθλητές σε αυτό το επίπεδο. Πίσω από κάθε διάκριση υπάρχουν αμέτρητες ώρες προπόνησης, πειθαρχία και συνεχής προσπάθεια, στοιχεία που στον σύλλογό μας αποτελούν καθημερινότητα και όχι εξαίρεση. Αποτυπώνοντας την χρόνια που πέρασε έως και τώρα ,καλό θα ήταν να αναφέρουμε τα εξής για αυτά τα παιδιά που πήραν μετάλλιο σε αυτούς τους αγώνες :
Ο Σπηλιώτης Παναγιώτης το 2025 στο Judo – Sambo – Kurash , 2η θέση σε διασυλλογικό πρωτάθλημα Judo -1η θέση σε Διεθνές τουρνουά- 2η θέση σε Διεθνείς τουρνουά (δύο φορές) – 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Judo Ne waza – (Μέλος της Εθνικής ομάδας από το 2022) – Συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα , σε προπονητικό camp 12 ημερών στη Γεωργία, και σε ομαδικό πρωτάθλημα στη Ρωσία 10 ημέρες -1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Sambo – 7η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Sambo – μια ιδιαίτερα σημαντική διεθνή διάκριση – 1η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Kurash. To 2026 – Συμμετοχή με την Εθνική στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων στη Σλοβακία – 1η θέση σε Διεθνές τουρνουά – 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Judo Εφήβων – 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Sambo – 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων – 3η θέση στο Πανελλήνιο σχολικό Πρωτάθλημα Judo
Ο Κοντούλης Αθανάσιος, το 2025 στο Judo – Sambo – Kurash – 1η θέση σε Διεθνές τουρνουά – 2η θέση σε δύο διεθνή τουρνουά Judo – 2η θέση στα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος – 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – 2η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Judo, επαναλαμβάνοντας αντίστοιχη επιτυχία του 2023 – (Μέλος της Εθνικής ομάδας από το 2023) – Συμμετείχε επίσης σε προπονητικό camp 12 ημερών στη Γεωργία με την Εθνική Ομάδα – 3η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Kurash. Το 2026 – 2η θέση σε Διεθνές τουρνουά Judo – 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Sambo – 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kurash
Ο Σαχλάς Χάρης το 2025 στο Judo – Sambo – Kurash – 1η θέση σε Διεθνές τουρνουά Judo ( 2 φορές ) – 2η θέση σε Διεθνές τουρνουά – 1η θέση στα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος – (Μέλος της Εθνικής ομάδας από το 2023) – Συμμετοχή στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Judo με την Εθνική ομάδα (ενώ το 2024 είχε κατακτήσει την 5η θέση σε αντίστοιχη διοργάνωση) – 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και την 1η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Kurash. Το 2026 – 3η θέση σε Διεθνές τουρνουά Judo – 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Sambo – 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kurash .
Όλες αυτές οι διακρίσεις δεν είναι αποτέλεσμα συγκυρίας, αλλά συνέπεια συστηματικής δουλειάς, σωστής καθοδήγησης και ενός περιβάλλοντος που στηρίζει πραγματικά τον αθλητή.
Είναι το αποτέλεσμα μιας συνειδητής επιλογής να τοποθετούμε πάντα τους αθλητές μας στο επίκεντρο, αφήνοντας πολλές φορές στην άκρη προσωπικές υποχρεώσεις, χρόνο και προτεραιότητες, ώστε να τους προσφέρουμε τις συνθήκες που αξίζουν και να μπορούν να εξελίσσονται με συνέπεια και ασφάλεια.
Ο Αθλητικός Σύλλογος Τζούντο Καλαμάτας συγχαίρει θερμά τους αθλητές του για την προσπάθεια και τις επιτυχίες τους, καθώς και τις οικογένειές τους για τη στήριξη. Συνεχίζουμε με την ίδια συνέπεια και προσήλωση, με στόχο ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.
Με εκτίμηση,
Αθλητικός Σύλλογος Τζούντο Καλαμάτας – Μαρκάκης Παναγιώτης – Προπονητής

