Με έντονη αγωνιστική δραστηριότητα συνεχίζεται το πρόγραμμα της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καλαμάτας, η οποία το Σαββατοκύριακο 18-19 Απριλίου δίνει δυναμικό «παρών» τόσο στην Ανάβαση Ριτσώνας όσο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar, εκπροσωπούμενη από συνολικά επτά αθλητές.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκεται η Ανάβαση Ριτσώνας, ο τρίτος γύρος του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, που αναμένεται να προσφέρει έντονο ανταγωνισμό και πλούσιο θέαμα, συγκεντρώνοντας 118 οδηγούς από όλη την Ελλάδα.
Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας θα έχει τριπλή εκπροσώπηση στη σημαντική αυτή διοργάνωση. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν η Θεοδώρα Χόνδρου με Ford Sierra Cosworth στην κατηγορία Ε12, ο Βαγγέλης Λεβεντογιάννης με BMW E30 στην κατηγορία FST2 και ο Διονύσης Γκούσκος με BMW E36 επίσης στην κατηγορία Ε12.
Οι χρονομετρημένες δοκιμές θα ξεκινήσουν το Σάββατο 18 Απριλίου στις 10:30 το πρωί, ενώ τα δύο σκέλη του αγώνα θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 Απριλίου με την ίδια ώρα εκκίνησης. Σημειώνεται ότι για λόγους ασφαλείας, ο δρόμος θα κλείνει για τους θεατές 90 λεπτά πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου, δηλαδή στις 09:00 και τις δύο ημέρες.
Παράλληλα, το ίδιο Σαββατοκύριακο, η δράση μεταφέρεται και στο χώμα, με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar να συνεχίζεται στην πίστα της Ανάβρας, με ώρα έναρξης στις 10:00 το πρωί.
Και σε αυτή τη διοργάνωση, η ΑΛΑΚ θα δώσει δυναμικό «παρών» με τέσσερις αθλητές. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος θα αγωνιστεί με Speedcar Extreme στην κατηγορία 600cc, ο Βασίλης Ηλιόπουλος με Semog Bravo στην κατηγορία Junior, η Πηνελόπη Ηλιοπούλου με Lahoz Speedcar επίσης στην κατηγορία Junior και ο Παναγιώτης Χριστοφιλόπουλος με Speedcar Extreme στην κατηγορία 600cc.
Η παρουσία της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καλαμάτας σε δύο παράλληλες διοργανώσεις αναδεικνύει τη συνεχή αγωνιστική της δραστηριότητα και τη δυναμική συμμετοχή των αθλητών της σε κορυφαίο επίπεδο, τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα.

