Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Μπάσκετ > Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 79-61: «Πάτησε» τους Τούρκους στην Αθήνα και φουλάρει για το 4ο τρόπαιο στη Euroleague
Μπάσκετ

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 79-61: «Πάτησε» τους Τούρκους στην Αθήνα και φουλάρει για το 4ο τρόπαιο στη Euroleague

admin
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2026
admin
EUROLEAGUE FINAL-4 2025-2026 ΑΘΗΝΑ / 1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ. (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROINISSI)

Ο Ολυμπιακός έκανε… πλάκα στην περσινή πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε και μετέτρεψε σε “περίπατο” τον πρώτο ημιτελικό του Final Four της Euroleague, φθάνοντας στη νίκη με 79-61 και την πρόκριση στο μεγάλο τελικό, όπου και θα διεκδικήσει την Κυριακή τον τέταρτο ευρωπαϊκό του τίτλο.

Contents
Το παιχνίδιΤα στατιστικά των παικτών

Με μία άμυνα για σεμινάριο και επιθετικό σόου από Τάιλερ Ντόρσεϊ, Σάσα Βεζένκοφ και Άλεκ Πίτερς, ο Ολυμπιακός δεν “απειλήθηκε” ουσιαστικά ποτέ από τη Φενέρμπαχτσε και την… εκθρόνισε από τη θέση της πρωταθλήτριας της Euroleague.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά τον αγώνα και ήταν άστοχες στο πρώτο 2λεπτο του ημιτελικού, με τον Ολυμπιακό να “ξεκολλάει” ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ βρήκε μάλιστα γρήγορα ρυθμό και έφθασε τους 11 πόντους στην πρώτη περίοδο, δίνοντας από νωρίς το προβάδισμα στους Πειραιώτες. Η Φενέρμπαχτσε έμεινε 6 λεπτά χωρίς καλάθι, με την άμυνα του Ολυμπιακού να “δαγκώνει” σε αυτό το διάστημα, αλλά με ένα δικό της μικρό σερί στο  φινάλε του δεκαλέπτου, κατάφερε να μειώσει σε 18-12 στο 10΄.

 

Στη δεύτερη περίοδο, το σκηνικό επαναλήφθηκε, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να “τρέχει” ένα νέο σερί 11-0 και να ξεφεύγει στο σκορ, με τον Άλεκ Πίτερς να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει νέα πνοή στην επίθεση της ομάδας του. Η Φενέρμπαχτσε έβγαλε όμως και πάλι αντίδραση, με τον Ταρίκ Μπιμπέροβιτς να βρίσκει κάποια δύσκολα μακρινά σουτ και να επιτρέπει στους Τούρκους να μειώσουν στο 33-24 του ημιχρόνου.

 

Μετά την ανάπαυλα, δεν άλλαξαν και πολλά, αφού ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά πιο δυνατά και με 11-0 σερί κατάφερε να “εκτοξεύσει” και πάλι τη διαφορά. Οι Πειραιώτες είδαν τον Σάσα Βεζένκοφ να βγαίνει μπροστά στην τρίτη περίοδο και με 14 προσωπικούς του πόντους, να οδηγεί την ομάδα του Μπαρτζώκα ακόμη και στο +20. Η Φενέρμπαχτσε προσπάθησε στη συνέχεια να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τον Χόρτον Τάκερ να δίνει σκορ στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους, αλλά το σκορ παρέμεινε στο 56-41 υπέρ των Πειραιωτών στο 30′.

Η Φενέρμπαχτσε έπαιξε το τελευταίο της… χαρτί στην τέταρτη περίοδο, μειώνοντας ξανά το σκορ με ένα σερί 8-0, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε μία σειρά από μεγάλα σουτ με Εβάν Φουρνιέ και Άλεκ Πίτερς, για να “τελειώσει” το ματς και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του στο φινάλε της αναμέτρησης.

Το τελικό 79-61 δείχνει έτσι και τη διαφορά των δύο ομάδων στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν μία μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 33-24, 56-41, 79-61

Τα στατιστικά των παικτών

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γουορντ 10 (3/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, Βεζένκοβ 16 (5/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Παπανικολάου, Ντόρσεϊ 15 (2/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5/6 βολές), Πίτερς 17 (4/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα), Μιλουτίνοβ 6 (13 ριμπάουντ), Τζόσεφ, Χολ, ΜακΚίσικ 1, Τζόουνς 2, Φουρνιέ 10 (0/3 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ)

Φενέρμπαχτσε (Γιασικεβίτσιους): Μπάλντουιν 10 (4/7 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μέλι 7 (2/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Χόρτον-Τάκερ 16 (3/4 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 7/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ντε Κολό 6 (2), Μπιμπέροβιτς 17 (2/3 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 1/1 βολή, 6 ριμπάουντ), Μπιτίμ, Γιάντουνεν (0/6 σουτ), Χολ, Σίλβα 2, Κόλσον, Μπιρτς 3 (4 ριμπάουντ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΦΕΡΝΕΜΠΑΧΤΣΕ
admin 22 Μαΐου 2026 22 Μαΐου 2026
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ευκλής Cycling Team: Με 7μελή αποστολή στον ”10ο Γύρο Τρίπολης”
Επόμενο άρθρο ΔΣ… αναδιάρθρωσης και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από SL2
drop-cafe
IL-TOTO
bounas
fotinakis
notos
paliakon
pareafilon
COFFEE MARKET
Cloudbullet.gr
odemisiotis
Shoecenter
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Μπάσκετ

Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ: Οι Πειραιώτες θέλουν να εκθρονίσουν τους πρωταθλητές της Euroleague και να κλείσουν θέση στον τελικό

22 Μαΐου 2026
Μπάσκετ

Final Four: «Φρούριο» το ΟΑΚΑ με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – Πέντε ζώνες ελέγχου και αυστηρή επιτήρηση, σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

21 Μαΐου 2026
Μπάσκετ

Η Καλαμάτα ’80 έκανε το 2-1, κέρδισε με 80-66 τον Δίωνα

20 Μαΐου 2026
Ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν 2026/27: «Με τα κασκόλ και τη σημαία μας ψηλά»

20 Μαΐου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?