Η Κηφισιά παρουσίασε ένα προσχέδιο στην πρόσφατη συνεδρίαση των επιτελών της Super League και προβλέπει αναδιάρθρωση με αύξηση των ομάδων, αλλά από τη σεζόν 2027-28.
«Πέφτει» μια, ανεβαίνουν τρεις από SL2
Εκεί θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 16 ομάδες στην πρώτη κατηγορία, καθώς από το επόμενο πρωτάθλημα (2026-27) θα υποβιβαστεί μόνο μία και παράλληλα θα ανέβουν τρεις από τη Super League 2. Στο πρωτάθλημα που θα προκύψει με 16 ομάδες θα διατηρηθεί το «φορμάτ» των πλέι οφ και πλέι άουτ. Οι τέσσερις πρώτοι της κατάταξης θα αγωνιστούν για τον τίτλο, οι θέσεις 5-9 θα αφορούν στη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου και οι ομάδες που θα τερματίσουν από την δέκατη μέχρι την 16η θέση θα αγωνιστούν για την παραμονή στην κατηγορία.
Η πρόταση θα κατατεθεί από την ΠΑΕ Κηφισιά και θα προβλέπει τα εξής:
Α) Το πρωτάθλημα Super League της περιόδου 2027 – 2028 να διεξαχθεί με 16 ομάδες.
Β) Από το πρωτάθλημα Super League της περιόδου 2026 – 2027 θα υποβιβαστεί μία ομάδα και θα προβιβαστούν από τη Super League 2 τρεις ομάδες.
Γ) Το πρωτάθλημα της περιόδου 2027 – 2028 θα διεξαχθεί με πλέι οφ για τις θέσεις “1-4” και “5-8” όπως έγινε και στο πρωτάθλημα που τελείωσε, ενώ στα πλέι άουτ θα παίρνουν μέρος οι ομάδες, που στην κανονική περίοδο τερμάτισαν στις θέσεις 9 – 16, δίνοντας μονούς και όχι διπλούς αγώνες μεταξύ τους.

