Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η φετινή αγωνιστική περίοδος για την Ακαδημία του Δαναού Καλαμάτας, η οποία για ακόμη μία χρονιά επιβεβαίωσε τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ανάπτυξη του παιδικού ποδοσφαίρου στη Μεσσηνία.
Η αυλαία της σεζόν έπεσε με ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο καλοκαιρινό τουρνουά δύο περιόδων στην Καλαμάτα, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 1.200 παιδιά ηλικιών από Κ6 έως Κ16. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι σε ένα περιβάλλον που προάγει τη χαρά της συμμετοχής, το ευ αγωνίζεσθαι και τη συνεργασία, χωρίς το άγχος της βαθμολογίας και του αποτελέσματος.

Οι αγωνιστικές δράσεις της Ακαδημίας δεν περιορίστηκαν στη Μεσσηνία, καθώς ο Δαναός συμμετείχε και σε τουρνουά στα Ιωάννινα, ταξιδεύοντας με αποστολή 95 παιδιών και προσφέροντας στους νεαρούς αθλητές πολύτιμες εμπειρίες εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.
Με την ολοκλήρωση της χρονιάς, η διοίκηση του συλλόγου εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της φετινής προσπάθειας. Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την ΕΠΣ Μεσσηνίας και την Επιτροπή Διαιτησίας Μεσσηνίας, καθώς και στους χορηγούς και υποστηρικτές της Ακαδημίας για τη διαχρονική τους στήριξη.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται επίσης στον Νίκο Γιαννόπουλο, με ειδικότητα διασώστη, καθώς και στον Δημήτρη Πατικοπουλο για την πολύτιμη παρουσία και βοήθειά τους στα γήπεδα, συμβάλλοντας στην ασφαλή διεξαγωγή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Ακαδημίας, Πέτρος Δημόπουλος, μαζί με τους προπονητές Μιχάλη Παυλάκη, Ηλία Μαστορέα και Παναγιώτη Χαρίτο, ευχαριστούν τους γονείς για την άριστη συνεργασία και όλους τους αθλητές για το ήθος, τη συνέπεια και την προσπάθεια που κατέβαλαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Η οικογένεια του Δαναού Καλαμάτας ανανεώνει το ραντεβού της για τον Σεπτέμβριο, ευχόμενη σε όλους ένα όμορφο, ξέγνοιαστο και γεμάτο υγεία καλοκαίρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ακαδημίας:
«Ένας γεμάτος και άκρως παραγωγικός κύκλος έκλεισε για την Ακαδημία του Δαναού Καλαμάτας, η οποία για ακόμη μία σεζόν αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τη σωστή αθλητική εκπαίδευση και την εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών του νομού.
Το κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου σφραγίστηκε σε πρώτη φάση με ένα μεγάλο καλοκαιρινό τουρνουά δύο περιόδων στην Καλαμάτα (για κατηγορίες από Κ6 έως Κ16), στο οποίο περισσότεροι από 1.200 νεαροί παίκτες απόλαυσαν το παιχνίδι χωρίς το άγχος της βαθμολογίας, παίζοντας αποκλειστικά για τη χαρά του αθλητισμού. Στη συνέχεια, η δραστηριότητα της Ακαδημίας επεκτάθηκε εκτός Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή της σε τουρνουά στα Ιωάννινα, όπου ταξίδεψε με μια μεγάλη αποστολή 95 παιδιών.
Η διοίκηση του συλλόγου ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας και την Επιτροπή Διαιτησίας του νομού Μεσσηνίας και συγκεκριμένα τον κ. Λάμια για την άψογη συνεργασία στο κομμάτι των Μεσσήνιων διαιτητών.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη διαρκή υποστήριξή τους απευθύνονται στην Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος (Παναγιώτης Βασιλόπουλος), στη ΝΤΑΜΟ Metaltek (κ.κ. Νταγιόπουλος και Μόσχος), στην Υδρόγειο Ασφαλιστική (Αντώνης Χριστόπουλος), καθώς και στον Θανάση Λακριντή.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Ακαδημίας, Πέτρος Δημόπουλος, και το προπονητικό τιμ — Μιχάλης Παυλάκης, Ηλίας Μαστορέας και Παναγιώτης Χαρίτος — νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν προσωπικά τους γονείς για την άψογη συνεργασία, καθώς και όλους τους αθλητές που ξεχώρισαν φέτος με το ήθος, τη συνέπεια και την αγωνιστικότητά τους.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Νίκο Γιαννόπουλο, με ειδικότητα διασώστη, και στον Δημήτρη Πατικοπουλο για την πολύτιμη βοήθειά τους στα γήπεδα.
«Καλό καλοκαίρι σε όλους! Γεμίστε τις μπαταρίες σας, απολαύστε τις διακοπές και μην ξεχνάτε: η μπάλα δεν σταματά ποτέ να κυλά, η χαρά του παιχνιδιού συνεχίζεται και στις παραλίες! Δίνουμε ραντεβού τον Σεπτέμβρη!»

