Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Ποδόσφαιρο > Η Ισπανία στον τελικό του Μουντιάλ! Λύγισε την άνευρη Γαλλία με 2-0 και γλυκοκοιτάζει τη δεύτερη κατάκτηση της ιστορίας της
Ποδόσφαιρο

Η Ισπανία στον τελικό του Μουντιάλ! Λύγισε την άνευρη Γαλλία με 2-0 και γλυκοκοιτάζει τη δεύτερη κατάκτηση της ιστορίας της

admin
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2026
admin
Soccer Football - FIFA World Cup 2026 - Semi Final - France v Spain - Fans gather in Madrid - Madrid, Spain - July 14, 2026 Spain's Pedro Porro celebrates after the match as Spain qualify for the World Cup final REUTERS/Albert Gea

Η Ισπανία κέρδισε 2-0 τη Γαλλία στον πρώτο ημιτελικό του Μουντιάλ και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της που θα προκύψει από το ζευγάρι της Αργεντινής με την Αγγλία (15/07/26, 22:00). Δείτε εδώ το live του αγώνα.

Ο Ογιαρθάμπαλ στο πρώτο μέρος και ο Πόρο στην επανάληψη πέτυχαν τα «χρυσά» γκολ της Ισπανίας στον ημιτελικό με τη Γαλλία και την έστειλαν στο μεγάλο τελικό του Μουντιάλ της Κυριακής 19 Ιουλίου. Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε ο Μερίνο να γίνει ο ήρωας των τελευταίων λεπτών για να έρθει η πρόκριση των Ιβήρων.

Η Γαλλία απογοήτευσε στο ματς, καθώς δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να επιβάλει το ρυθμό της με την Ισπανία να ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση και τον Λουίς ντε λα Φουέντε να κερδίζει κατά κράτος τη μάχη των πάγκων έναντι του Ντιντιέ Ντεσάν, που εκτός απροόπτου θα αποχωρήσει από τους «τρικολόρ», μετά το μικρό τελικό.

Ο αγώνας

Η Ισπανία μπήκε με στόχο να μην αφήσει τη Γαλλία να τρέξει στο γήπεδο και με κατοχή της μπάλας προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό και τα κατάφερε στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης το οποίο δεν είχε μεγάλες φάσεις, είχε όμως ένταση και πάθος αντάξιο ενός ημιτελικού παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο 20′ ο Λούκας Ντιν υπέπεσε σε ένα χαζό πέναλτι, καθώς δεν είδε τον Λαμίν Γιαμάλ στην πλάτη του και με προβολή τον έριξε στο έδαφος με τον διαιτητή από το Ελ Σαλβαδόρ να σφυρίζει άμεσα και σωστά την παράβαση.

Ο Ογιαρθάμπαλ πήρε την ευθύνη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μενιάν, που διάλεξε τη σωστή γωνία, για να κάνει το 0-1 στον σπουδαίο ευρωπαϊκό ημιτελικό.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο, καθώς οι Ίβηρες δεν άφησαν περιθώριο στην ομάδα του Ντεσάν να τρέξει και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τους «τρικολόρ».

Η Ισπανία μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στην επανάληψη και στο 58′ μετά από μία υπέροχη συνεργασία του Πέδρο Πόρο με τον Ντάνι Όλμο, ο πρώτος βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Γαλλίας για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Λαμίν Γιαμάλ λίγο έλειψε να πετύχει ένα από τα ομορφότερα τέρματα του τουρνουά, όμως το γκολ του στο 61′ δε μέτρησε, διότι ξεκίνησε τη φάση οριακά από θέση οφσάιντ, με τον διαιτητή να σφυρίζει την παράβαση.

Ο Εμπαπέ προσπάθησε μόνος του να βάλει τη Γαλλία και πάλι στη διεκδίκηση, όμως τα σουτ που δοκίμασε στο 65′ και το 67′ απομακρύνθηκαν από Σιμόν και Κουκουρέγια για να παραμείνει το 0-2 στον 1ο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Η Γαλλία έκανε κάποιες προσπάθειες να μειώσει χωρίς, όμως να απειλήσει ουσιαστικά την ισπανική άμυνα με αποτέλεσμα η ομάδα του Λουίς ντε λα Φουέντε να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Παίκτες και επιτελείο έγιναν ένα μετά το τελικό σφύριγμα για να γιορτάσουν την σπουδαία νίκη επί των Γάλλων που ήταν σκιά του εαυτού τους στον ημιτελικό.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Ντίνιε (72΄Ερντανέζ), Ουπαμεκανό, Κουντέ, Σαλιμπά (λ.τρ. Λακρουά), Τσουαμενί, Ραμπιό (46′ Κονέ), Ντεμπελέ, Εμπαπέ, Ολίσε (72′ Τσερκί), Μπαρκολά (57′ Ντουέ).

Ισπανία (Λουίς Ντε λα Φουέντε): Σιμόν, Πόρο (84′ Γιορέντε), Λαπόρτ, Κουμπαρσί, Κουκουρέγια, Ρουίθ (77′ Πέδρι), Μπαένα (84′ Ν. Γουίλιαμς), Ρόδρι, Όλμο (77′ Μερίνο), Γιαμάλ, Ογιαρθάμπαλ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2026
admin 15 Ιουλίου 2026 15 Ιουλίου 2026
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Πανθουριακός: Ενίσχυση με Παναγιώτη Γεωργέα – Ακόμη μία ποιοτική προσθήκη για τη Γ’ Εθνική
Επόμενο άρθρο Πύργο στον άσο με Γιαννίκογλου
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Ποδόσφαιρο

«Λιοντάρι» ο Αλιατίδης

15 Ιουλίου 2026
Ποδόσφαιρο

Πύργο στον άσο με Γιαννίκογλου

15 Ιουλίου 2026
Ποδόσφαιρο

Ανακοινώθηκε και ο Μπελεβώνης

14 Ιουλίου 2026
Ποδόσφαιρο

Super League: Νέα αρχαιρεσίες για την εκλογή προέδρου στις 15 Ιουλίου

14 Ιουλίου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?