Μία δύσκολη αλλά απόλυτα ανθρώπινη απόφαση πήρε ο Νίκος Αναστασόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Ζάκυνθο, εξαιτίας σοβαρής οικογενειακής συνθήκης που σχετίζεται με θέμα υγείας.
Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής γνωστοποίησε πως οι αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να παραμείνει στο νησί, καθώς πρέπει να βρίσκεται κοντά στους δικούς του ανθρώπους όποτε αυτό απαιτηθεί.
Στην ανάρτησή του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη διοίκηση, τους συμπαίκτες και όλους τους ανθρώπους της Ζακύνθου για τη στήριξη και την άψογη συνεργασία που είχε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον σύλλογο, ευχόμενος παράλληλα στην ομάδα να πετύχει όλους τους στόχους της στη νέα αγωνιστική περίοδο.
Τις τελευταίες ώρες έχουν διατυπωθεί διάφορα σχόλια γύρω από την αποχώρησή του. Ωστόσο, όταν ένας ποδοσφαιριστής καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην καριέρα και στην οικογένειά του, η επιλογή είναι αυτονόητη. Το ποδόσφαιρο μπορεί να περιμένει· η υγεία και οι άνθρωποί μας όχι.
Ο Νίκος Αναστασόπουλος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια την επαγγελματική του συνέπεια και τον χαρακτήρα του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν σχετίζεται με αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, αλλά με μια προσωπική δοκιμασία που απαιτεί την παρουσία του δίπλα στην οικογένειά του.
Το μόνο που μπορεί να ευχηθεί κανείς σε αυτές τις στιγμές είναι δύναμη, κουράγιο και γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του αγαπημένου του προσώπου. Το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό, όμως η ζωή και η οικογένεια έχουν πάντα προτεραιότητα.
Η δήλωση του Νίκου Αναστασόπουλου
«Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι από σήμερα δεν θα αγωνίζομαι στην ομάδα της Ζακύνθου. Ο λόγος είναι ότι αντιμετωπίζω μια δύσκολη οικογενειακή συνθήκη υγείας. Η δέσμευση του νησιού με βγάζει απολύτως εκτός στο να μπορώ να είμαι ανά πάσα ώρα και στιγμή στο σπίτι μου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους έναν-έναν ξεχωριστά, διότι δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα όσο ήμουν στο νησί και σας ευχαριστώ! Εύχομαι η ομάδα να πετύχει τους στόχους της, μέσα από την καρδιά μου, γιατί έγινε πέρυσι μεγάλη προσπάθεια από όλους!!!»

