Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
    • Γ Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
    • Γ Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Ποδόσφαιρο > Πάκσι – Παναθηναϊκός 1-2: Προβάδισμα πρόκρισης για τους πράσινους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League
Ποδόσφαιρο

Πάκσι – Παναθηναϊκός 1-2: Προβάδισμα πρόκρισης για τους πράσινους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League

admin
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2026
admin
CONFERENCE LEAGUE 2026-2027 / ΠΑΚΣΙ - ΠΑΟ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ / EUROKINISSI)

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League έκανε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Γιάκομπ Νίστρουπ πέρασε από την Ουγγαρία, επικρατώντας της Πάκσι με 2-1.  Δείτε το live του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ σε μία εβδομάδα, με το τριφύλλι να χάνει πάρα πολλές ευκαιρίες για να πάρει μία πιο άνετη νίκη, η οποία θα “κλείδωνε” από το πρώτο παιχνίδι το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Οι πράσινοι πήραν το προβάδισμα με αυτογκόλ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Σαντίνο Αντίνο έκανε το 0-2 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τους παίκτες του Νίστρουπ να σπαταλούν πάρα πολλές ευκαιρίες για το 0-3 και τελικά να δέχονται το γκολ από τον Μπόντε για το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, πήρε τη νίκη και θα χρειαστεί να κάνει τα… βασικά στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Ο δεύτερος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 30 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ και ώρα 21:30. Στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το ζευγάρι Σπάρτακ Τρνάβα – ΤΣΣΚΑ 1948.

Ο αγώνας

Απέναντι σε μία ομάδα η οποία πήγε το παιχνίδι σε physical καταστάσεις απ’ το πρώτο λεπτό, ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη -διπλή- ευκαιρία του στο 8’, όταν ο Γιάγκουσιτς και στη συνέχεια ο Αντίνο είδαν τα πλασέ τους να σταματούν πάνω στα κορμιά των αμυντικών της Πάκσι, ενώ είχαν πορεία προς το τέρμα.

Στο 18’ ο Παπ βρέθηκε σε θέση βολής από σέντρα του Ζέκε, αλλά πλάσαρε άουτ, ενώ στο 19’ από γύρισμα του Τσάπρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Αντίνο πλάσαρε από πλάγια θέση, αλλά ο Κόβατσικ απέκρουσε με το δεξί του χέρι σε κόρνερ.

Στο 25’ η ατομική ενέργεια του Τεττέη τον έφερε μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 38’ η κεφαλιά του Αντίνο από τη σέντρα του Καμαρά πέρασε άουτ.

Στην αμέσως επόμενη φάση (39’) ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες του κυκλοφόρησαν πολύ καλά την μπάλα κι ο Ζαρουρί έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα στο πίσω δοκάρι, με τον Γκάμπορ Βας να την στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθειά του να αποκρούσει για το 1-0 του «τριφυλλιού».

Στο 45’ από τρομερή προσπάθεια του Αντίνο, ο Τεττέη βρέθηκε σε θέση βολής και πλάσαρε λίγο άουτ, ενώ στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο διεθνής φορ έχασε άλλη μία ευκαιρία στο 49’ πλασάροντας άουτ αν και βρέθηκε μόνος του στην περιοχή μετά την ασίστ του Αντίνο.

Στο 56’ ο Παναθηναϊκός βρήκε και δεύτερο γκολ, όταν μετά από νέα καλή κυκλοφορία, η μπάλα πήγε από αντίπαλο στον Αντίνο ο οποίος πλάσαρε άψογα μέσα απ’ την περιοχή κι έκανε το 2-0 για τους «πράσινους». Ο β’ βοηθός έδειξε αρχικά οφσάιντ (που δεν υπήρχε στη φάση), όμως ο διαιτητής Μπίλμπιγια πήρε «πάνω» του τη φάση κι έδειξε τη σέντρα, κατακυρώνοντας το γκολ.

Δύο λεπτά μετά ο Κόβατσικ έκανε απίθανη επέμβαση στο πλασέ του Τεττέη, ενώ στο 60’ ο Γιάγκουσιτς βγήκε σε τετ-α-τετ, «έσκαψε» την μπάλα, όμως αυτή πέρασε ελάχιστα άουτ απ’ το δοκάρι της Πάκσι.
Στο 64’ ο νεοεισελθών Μπόντε μετά από φάση διαρκείας είχε ένα γυριστό στο δοκάρι σε μία φάση που είχε γίνει επιθετικό φάουλ στον Πένια.

Η πίεση της Πάκσι που πήρε πολλά πράγματα απ’ τις αλλαγές της, οδήγησε στο 1-2 στο 71’ με την πολύ ωραία ενέργεια και το πλασέ του Μπέντε, ο οποίος νίκησε και Τουμπά, αλλά και τον Ινιάκι Πένια.

Στο 80’ από πολύ ωραία κίνηση και ασίστ του Κοντούρη, ο Πελίστρι έφυγε από πλάγια θέση και πλάσαρε, αλλά ο Κόβαρτσικ απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στο 85’ το τελείωμα του Κυριακόπουλου από πλάγια βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ της Πάκσι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΚΣΙ (Γκιόργκι Μπόνγκναρ, 3-4-2-1): Κόβατσικ, Σεκσάρντι (46’ Γκιόρφι), Βας, Σαμπό, Λένζερ (81’ Κούζμα), Βιντέκερ, Μπάλογκ, Ζέκε, Παπ (62’ Χόρβατ), Χαν (62’ Πέτο), Σάλαϊ (62’ Μπόντε).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάκομπ Νίστρουπ, 4-2-3-1): Πένια, Τσάπρας, Ντε Φράι, Τουμπά, Κυριακόπουλος, Καμαρά, Τσέριν (64’ Τσιριβέγια), Ζαρουρί (69’ Πελίστρι), Γιάγκουσιτς, Αντίνο (69’ Παντελίδης), Τεττέη (64’ Ραστόντερ).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΠΑΣΚΙ
admin 23 Ιουλίου 2026 23 Ιουλίου 2026
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Μεγάλη επιτυχία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπιλιάρδου στο TOP – Πρωταθλητής ξανά ο Αντωνάκης
Επόμενο άρθρο Ντινάμο Κιέβου – ΠΑΟΚ 2-3: Προβάδισμα πρόκρισης για τους Θεσσαλονικείς στον 3ο προκριματικό του Europa League με άγχος στο φινάλε
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Ποδόσφαιρο

Ντινάμο Κιέβου – ΠΑΟΚ 2-3: Προβάδισμα πρόκρισης για τους Θεσσαλονικείς στον 3ο προκριματικό του Europa League με άγχος στο φινάλε

23 Ιουλίου 2026
Ποδόσφαιρο

Ολυμπιακός Ζαχάρως: «Βόμβα» με Άγγελο Γεωργιόπουλο – Ενίσχυση εμπειρίας και ποιότητας στην επίθεση

23 Ιουλίου 2026
Ποδόσφαιρο

«Βόμβα» μεγατόνων: Η Μαρκό παλεύει για τον Ελ Αραμπί

22 Ιουλίου 2026
Ποδόσφαιρο

Ο Ηρακλής «τελείωσε» τους Μπασινά και Αμανατίδη μετά από μόλις δύο μήνες

22 Ιουλίου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?