Οριστικοποιήθηκε ο χάρτης της Α’ Τοπικής Μεσσηνίας για την αγωνιστική περίοδο 2026-2027, μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής από τα σωματεία.
Συνολικά 16 ομάδες είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, ωστόσο η Α’ Τοπική θα διεξαχθεί τελικά με 15 συλλόγους, καθώς ο Αστέρας Αρφαρών, παρά το γεγονός ότι εξασφάλισε την άνοδό του μέσω της περσινής του πορείας στη Β’ Τοπική, γνωστοποίησε την απόφασή του να παραμείνει στη δεύτερη κατηγορία.
Έτσι, το νέο πρωτάθλημα διαμορφώνεται με τις εξής ομάδες:
Εράνη Φιλιατρών
ΑΕ Μάνης
Ακρίτας Κορώνης
ΑΟ Φοινικούντας
Πάμισος Μεσσήνης
ΑΟ Μεθώνης
ΑΕ Λογγάς
Θύελλα Χαρακοπιού
Ομόνοια Καλαμάτας
ΑΟ Στενωσιάς
ΑΟ Κυπαρισσίας
Παπαφλέσσας Χώρας
Μεσσηνιακός
Εθνικός Μελιγαλά
ΑΕ Αβίας
Η απουσία του Αστέρα Αρφαρών από την Α’ Τοπική μειώνει τον αριθμό των συμμετεχόντων κατά μία ομάδα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει και τη μορφή του πρωταθλήματος, με την ΕΠΣ Μεσσηνίας να αναμένεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει στην οριστική προκήρυξη και την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος.
Πλέον, όλες οι ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στην ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού και στην προετοιμασία τους, με στόχο να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμες στην έναρξη μιας ιδιαίτερα απαιτητικής και ανταγωνιστικής αγωνιστικής χρονιάς.

