Η σκακίστρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Κάτια Ονίπκο έκανε διπλή πανελλήνια επιτυχία χαρίζοντας μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια στο Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και τον προπονητή της κ. Θοδωρή Τσεκούρα καθώς και στο σχολείο της (Εκπαιδευτήρια Μπουγά).
Η Κάτια αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Κατηγορία Κ14 κατακτώντας το Χρυσό μετάλλιο στο 12ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Blitz 2026!
Επίσης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο παίρνοντας την 2η θέση στο 12ο Πανελλήνιο Rapid.
Οι δύο διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία κατά το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία στην αίθουσα τελετών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αγωνίστηκαν συνολικά 392 σκακιστές -στριες.
Η Έφορος Σκάκι κα. Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα Τούλα συγχαίρει την Κάτια Ονίπκο και ευχαριστεί την οικογένειά της για την στήριξη και την συνεργασία. Δηλώνει υπερήφανη για την σκακίστρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και της εύχεται να συνεχίσει να ονειρεύεται, να αγωνίζεται και να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά. Η Σκακιστική Ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας θα συνεχίσει να είναι δίπλα της και να στηρίζει κάθε προσπάθειά της. Όπως στο Σκάκι έτσι και στο Σχολείο και στη ζωή της να αγωνίζεται και να έχει επιτυχίες!!!
Εκ του Δ.Σ.

