Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Ποδόσφαιρο > Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Ανοιχτοί λογαριασμοί για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Ανοιχτοί λογαριασμοί για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

admin
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2024
admin

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στη Λεωφόρο, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας. Ανοιχτοί λογαριασμοί για τις δύο ομάδες ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (17/1) στο Φάληρο.

Η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθεί στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1 στη Λεωφόρο στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, με τους Πειραιώτες να ανοίγουν το σκορ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει στο 65′ με τον Φώτη Ιωαννίδη.

Δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας η αναμέτρηση, με το πρώτο ημίχρονο να είναι πολύ κακό και το μοναδικό αξιοσημείωτο να είναι το γκολ του Αλεξανδρόπουλου, ο οποίος δεν πανηγύρισε κόντρα στην πρώην του ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φατίχ Τερίμ έκανε φουλ επιθετικό τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πίεσε για την ισοφάριση και την βρήκε σχετικά νωρίς με τον Φώτη Ιωαννίδη. Οι πράσινοι πίεσαν και για την ολική ανατροπή, αλλά σπατάλησαν κλασικές ευκαιρίες για γκολ στο φινάλε, με το 1-1 σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Ο αγώνας

Μετά από ένα κακό πρώτο τέταρτο, στο 19’ από σέντρα του Μλαντένοβιτς και προσωρινή απόκρουση του Ντόη, ο Μπερνάρ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως το τελείωμά του έφυγε πολύ πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει πιο αποτελεσματικά πάνω στην μπάλα και στο 25’ από λάθος του Κώτσιρα υπό την πίεση του Ρίτσαρντς, ο Μασούρας μπήκε στην πορεία της μπάλας κι εκτέλεσε με το δεξί από το όριο της περιοχής, όμως ο Λοντίγκιν είχε καλή αντίληψη της φάσης και μπλόκαρε.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 32’, ξανά ο Μασούρας τσίμπησε ωραία την μπάλα στη μεσαία γραμμή, διένυσε όλη την πλευρά στα δεξιά κι έψαξε τον Ρίτσαρντς στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έδιωξε σωτήρια προ του παίκτη του Ολυμπιακού ο Κώτσιρας σε κόρνερ.

Στο 39’ ο Αϊτόρ πήρε την μπάλα από τον Κώτσιρα και γύρισε το σώμα του με μέτωπο προς την εστία, όμως το τελείωμα που επιχείρησε έφυγε πολύ μακριά από τα δοκάρια.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα με έναν πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Σε εκτέλεση κόρνερ του Καρβάλιο, ο Τσέριν δεν μπόρεσε να διώξει δυνατά κι αποτελεσματικά κι ο Αλεξανδρόπουλος με πολύ ωραίο γυριστό σουτ έκανε το 1-0 για τους Πειραιώτες στο 45’.

Οι δύο γρήγορες αλλαγές που έκανε ο Τερίμ στο ημίχρονο με την είσοδο των Σπόραρ και Βέρμπιτς και την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2, έκαναν λίγο πιο «ζωηρό» τον Παναθηναϊκό, που έχασε δύο καλές ευκαιρίες, πρώτα με τον Μαντσίνι στο 51’ κι ακολούθως με τον Βέρμπιτς στο 53’ που σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 65’ ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσα με τον Φώτη Ιωαννίδη. Σε εκτέλεση κόρνερ του Μαντσίνι από τα δεξιά, ο Ιωαννίδης είχε πάρει καίρια θέση στην «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού και με εξαιρετικό πάτημα και καρφωτή κεφαλιά, ισοφάρισε σε 1-1 για τον Παναθηναϊκό.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιο απειλητικός στο τελευταίο δεκάλεπτο κι ακόμη περισσότερο στις καθυστερήσεις. Στο 90’+1’ το σουτ του Μαντσίνι κόντραρε πάνω στον Κίνι κι ο Ιωαννίδης από θέση βολής στο όριο της μικρής περιοχής πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 90’+3’ ο Βέρμπιτς έκανε εξαιρετική κίνηση στην περιοχή και πλάσαρε ο Πασχαλάκης έδιωξε και ο Μλαντένοβιτς επιχείρησε σέντρα-σουτ την οποία απομάκρυνε προ της γραμμής του τέρματος ο Ντόη, στην τελευταία «μεγάλη» φάση του ντέρμπι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (60’ Βαγιαννίδης) Τσέριν, Αϊτόρ (46’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ (46’ Σπόραρ), Τζούριτσιτς (38’ λ. τρ. Μαντσίνι) Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγα (61’ Κίνι), Έσε, Αλεξανδρόπουλος (61’ Καμαρά), Μασούρας (73’ Γιόβετιτς), Καρβάλιο, Ρίτσαρντς (56’ Ποντένσε), Ναβάρο (73’ Φορτούνης).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
admin 11 Ιανουαρίου 2024 11 Ιανουαρίου 2024
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 86-78: Ήττα παρά την αντίδραση στο φινάλε από τους Πειραιώτες στη Euroleague
Επόμενο άρθρο ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80: Όλοι στο Στάδιο την Δευτέρα για τον αγώνα με την Κηφισιά
drop-cafe
IL-TOTO
bounas
fotinakis
notos
paliakon
pareafilon
COFFEE MARKET
Cloudbullet.gr
odemisiotis
Shoecenter
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Ποδόσφαιρο

«Ζεστάθηκε» ο κόσμος για το ΟΑΚΑ: Ικανοποιητική η προπώληση για το Super Cup Καλαμάτα – Ηρακλής!

26 Μαρτίου 2026
Ποδόσφαιρο

Super League 2: Την Κυριακή οι «μάχες» παραμονής του Νότου

25 Μαρτίου 2026
Μπάσκετ

Dubai BC – Παναθηναϊκός 104-107: «Θρίλερ» στο Σαράγεβο, Ναν, Οσμάν και Χέιζ-Ντέιβις έδωσαν στους «πράσινους» τεράστιο «διπλό»

25 Μαρτίου 2026
Μπάσκετ

Βαλένθια – Ολυμπιακός 85-84: Ήττα στο «θρίλερ» της Ισπανίας για τους Πειραιώτες

25 Μαρτίου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?