Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Σπορ > Ο Απόστολος Χρήστου πέρασε με πρωτιά στα ημιτελικά των 100μ ύπτιο ανδρών – Πρόκριση και για τον Μακρυγιάννη
Σπορ

Ο Απόστολος Χρήστου πέρασε με πρωτιά στα ημιτελικά των 100μ ύπτιο ανδρών – Πρόκριση και για τον Μακρυγιάννη

admin
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2024
admin

Εντυπωσιακός ο Απόστολος Χρήστου, πέρασε με πρωτιά από την προκριματική του σειρά και προκρίθηκε στα ημιτελικά των 100μ ύπτιο ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Χαμόγελα και για τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη, που κατάφερε να τον ακολουθήσει.

Ο Απόστολος Χρήστου έκανε μια “δυνατή” κούρσα, άφησε πίσω του τον χρυσό Ολυμπιονίκη Ράιαν Μέρφι (ΗΠΑ) και πέρασε στα ημιτελικά των 100μ ύπτιο ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με την τρίτη επίδοση κάνοντας 52.95.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη που πέρασε 8ος με 53.24. Οι δυο Έλληνες κολυμβητές εξασφάλισαν έτσι το “εισιτήριο” για τον αποψινό (28.07.2024, 22:32) ημιτελικό.

Ο Χρήστου ήταν ο νικητής στην 6η και τελευταία σειρά, ξεπερνώντας στα τελευταία μέτρα τον Αμερικανό Ολυμπιονίκη του Ρίο (και «χάλκινο» στο Τόκιο) Ράιαν Μέρφι, που τερμάτισε σε 53.06. Ο πρωταθλητής Ευρώπης έκανε μία πολύ καλή κούρσα για πρωί και έχει τη δυνατότητα να πάει σαφώς πιο γρήγορα το βράδυ και να εξασφαλίσει χωρίς ιδιαίτερο άγχος την πρώτη πρόκριση της καριέρας του σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Μακρυγιάννης κολύμπησε στην 5η σειρά, που ήταν και η πιο γρήγορη των προκριματικών, τερματίζοντας τρίτος, πίσω από τον Ούγγρο Χούμπερτ Κος (52.78) και τον Νοτιοαφρικανό Πίτερ Κέτζε (52.90), οι οποίοι σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους. Ο Έλληνας κολυμβητής πέρασε εύκολα, επιβεβαιώνοντας την αλματώδη πρόοδο που έχει κάνει φέτος, και, αν το βράδυ πλησιάσει ή βελτιώσει το ατομικό ρεκόρ του (52.83 από το Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου), μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και θέση στον τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωταθλητής κόσμου φέτος στην Ντόχα, ο Αμερικανός Χάντερ Αρμστρονγκ, πέρασε μόλις 9ος με 53.34, ενώ ακόμη πιο χαμηλά ήταν ο Ιταλός -κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ και πρωταθλητής κόσμου το 2022- Τόμας Τσέκον, ο οποίος έκανε 53.45 και προκρίθηκε μόλις 12ος. Αμφότεροι αναμένεται να παρουσιαστούν καλύτεροι το απόγευμα, αφού μαζί με τον Μέρφι θεωρούνται τα φαβορί για το βάθρο (με τον Χρήστου να αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα αουτσάιντερ).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
admin 28 Ιουλίου 2024 28 Ιουλίου 2024
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μία ανανέωση και δύο επιστροφές
Επόμενο άρθρο Formula 1: Νίκη Ράσελ στο Βέλγιο, 1-2 για τις Mercedes
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Σπορ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ «ΙΚΑΡΟΣ» 2026.

14 Ιουλίου 2026
Σπορ

ΝΟΚ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Θετικές εντυπώσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U13

14 Ιουλίου 2026
Σπορ

Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής”: Οι πεζοπόροι ”κρεμάνε” τα ορειβατικά μποτάκια και……

14 Ιουλίου 2026
Σπορ

Ευκλής Cycling Team: Με 5μελή αποστολή στο ”Greveniti Bike 2026”

11 Ιουλίου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?