Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Μαύρη Θύελλα > Καλαμάτα: Έτσι έφτασε στη «Γη της Επαγγελίας»
Μαύρη Θύελλα

Καλαμάτα: Έτσι έφτασε στη «Γη της Επαγγελίας»

Ηλίας Τσώλης
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2026
Ηλίας Τσώλης

Η Καλαμάτα μετά από 26 ολόκληρα χρόνια θα αγωνιστεί ξανά στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Contents
Ο διοικητικός ηγέτηςΟ αρχιτέκνονας και το επιτελείο τουΡόστερ γεμάτο από εμπειρία, ποιότητα και γνώση από αντίστοιχες καταστάσειςΤο ρόστερ της Καλαμάτας

Η Μεσσηνία κινείται σε… τρελούς ρυθμούς, ενώ το βράδυ του Σαββάτου (7/3) στην υποδοχή των πρωταθλητών «κάηκε» η πόλη. Αντιδράσεις απόλυτα αναμενόμενες για μία ομάδα που περίμενε 30 παρά τέσσερα χρόνια για να βρεθεί στα «σαλόνια». Η προσπάθεια όλων των προηγούμενων χρόνων έπιασε τόπο και η «Μαύρη Θύελλα» θα εκπροσωπήσει την Πελοπόννησο στη Stoiximan Super League.

Αν υποβιβαστεί ο Asteras Aktor θα μείνει η μοναδική εκπρόσωπος, ενώ αν παραμείνουν οι Αρκάδες μετά από πολλά χρόνια θα υπάρχουν δύο ομάδες της Πελοποννήσου εντός των «μεγάλων».

Το monobala.gr παρακολούθησε την πορεία των πρωταθλητών από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Από την πρώτη ανοικτή προπόνηση στα Παλιάμπελα, μέχρι το ιστορικό ματς στη Νέα Σμύρνη. Επομένως, είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να αξιολογήσουμε τα δεδομένα για το πώς η Καλαμάτα πέτυχε τον πολυπόθητο στόχο της.

Ο διοικητικός ηγέτης

Intime

Εν αρχή είναι η διοίκηση! Σε μία ομάδα σαν την Καλαμάτα, το… restart όλα αυτά τα χρόνια έγινε από την τεράστια προσπάθεια του Γιώργου Πρασσά. Ο άνθρωπος που από την άλλη άκρη του Ατλαντικού έβαλε χρήματα με το τσουβάλι προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα του τόπου του στην πρώτη κατηγορία.

Οι υπερβάσεις του διοικητικού ηγέτη της Καλαμάτας πολλές και κάθε χρόνο κάτι παραπάνω. Μπορεί την περσινή σεζόν να έχασε τον τίτλο μέσα από τα χέρια του, ωστόσο φέτος πιο έτοιμος και ο ίδιος από ποτέ, είδε τους κόπους του να ανταμείβονται. Ο Πρασσάς είναι στην κορυφή της πυραμίδας σε αυτή την επιτυχία, καθώς με την όρεξη που έχει να βάζει χρήματα εγγυήθηκε τη σταθερότητα του συλλόγου.

Οδήγησε το καράβι σε «ήσυχα» νερά και όταν προέκυψαν φορτούνες, έβρισκε τον τρόπο να το επαναφέρει χωρίς πολλά… κουνήματα.

Ο αρχιτέκνονας και το επιτελείο του

Ο άνθρωπος των ανόδων Αλέκος Βοσνιάδης – Intime

Μετά τη συμβολή του προέδρου και της διοίκησης συνολικότερα, τη σφραγίδα του σε ακόμα μία επιτυχία έβαλε ο Αλέκος Βοσνιάδης. Ποιος να του πει τι; Είναι ρητορικό το ερώτημα καθώς ο 64χρονος τεχνικός με έξι ανόδους στην καριέρα του από Β’ σε Α’ Εθνική έχει δώσει προ πολλού τα διαπιστευτήρια του.

Το καλοκαίρι στο ξεκίνημα της σεζόν, ο προπονητής της Καλαμάτας είχε αναφέρει: «Λίγα λόγια, να μιλήσουμε στο γήπεδο». Ήθελε να περάσει το μήνυμα καθώς με τα λόγια δουλειά δεν γίνεται. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα στη ζωή. Τα κατάφερε εκ του αποτελέσματος, καθώς με χαμηλούς τόνους σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η ομάδα του κατάφερε αυτό για το οποίο ζούσε όλη η πόλη.

Στο πλευρό του Αλέκου Βοσνιάδη, βρέθηκε μία ομάδα έμπειρων συνεργάτων στον πάγκο, αλλά και γύρω από αυτόν. Καταλυτικός ήταν ο ρόλος του Ευριπίδη Τσιμπανάκου που διεύθυνε το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ κομβικοί ήταν οι Γιάννης Στάθης και Σπύρος Παπακωνσταντίνου ο καθένας στα κομμάτια του. Όλοι αυτοί ήταν βασικοί παράγοντες στη γενικότερη αλλαγή φιλοσοφίας των «μελανόλευκων». Επικοινωνιακά, η ομάδα κινήθηκε με περισσότερη ταπεινότητα και λιγότερες φανφάρες κάτι που το πιστώνονται όλοι οι προαναφερθέντες.

Οι ρόλοι ήταν ξεκάθαροι και κανένας δεν έμπαινε στα πόδια του άλλου. Όταν όλα αυτά λειτουργούν σωστά, τότε οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μεγαλύτερες.

Ρόστερ γεμάτο από εμπειρία, ποιότητα και γνώση από αντίστοιχες καταστάσεις

Καλαμάτα
Eurokinissi

Η Καλαμάτα με την καθοδήγηση του Βοσνιάδη που γνωρίζει άριστα την κατηγορία, έφτιαξε ένα ρόστερ που η αλήθεια είναι ότι όμοιο του δεν υπήρχε στον όμιλο. «Ένας και ένας» που λέμε, καθώς δεν είναι υπερβολή να τονίσουμε ότι οι πρωταθλητές είχαν σχεδόν δύο ισάξιες ενδεκάδες.

Όσοι δεν έπαιζαν βασικοί, στέκονταν άνετα σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας ως αναντικατάστατοι. Το ρόστερ άλλαξε σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο, αλλά όσοι αποκτήθηκαν έκαναν τη διαφορά στην ουσία, κάτι που δείχνουν οι αριθμοί.

Η «Μαύρη Θύελλα» ήταν η καλύτερη ομάδα σε βορρά και νότο καθώς είχε ρεκόρ τερμάτων 44-10 στην κανονική διάρκεια και 6-2 στα playoffs. Όλα αυτά μέχρι και σήμερα καθώς απομένουν έστω και τυπικά ακόμα δύο αγωνιστικές σε Α’ και Β’ όμιλο. Βέβαια τα πάντα έχουν κριθεί και στο βορρά (σ.σ. Ηρακλής πρωταθλητής).

Με εξαίρεση το ματς της πρεμιέρας των playoffs, η Καλαμάτα δεν πιέστηκε σε κανένα άλλο σημείο του πρωταθλήματος. Μπορεί ο Πανιώνιος να ήταν πάντα κοντά στη βαθμολογία, ωστόσο η ομάδα του Βοσνιάδη έβγαζε στα παιχνίδια της μία σιγουριά ότι θα είναι αυτή που θα χαμογελάσει στο τέλος όπως και έγινε.

Αυτοί που σκόραραν:

Γιώργος Παμλίδης 11

Βασίλης Μάντζης 10

Ηλίας Τσέλιος 5

Μορέιρα 5

Μιράντα 4

Νίκος Βαφέας 3

Κωνσταντίνος Κωτσόπουλος 3

Μπονέτο 2

Τσορνομάζ 1

Πέτρος Καλουτσικίδης 1

Στέφανος Στρούγγης 1

Κατάλντι 1

Καλούδης Λεμονής 1

Μαξιμιλιάνο Μορέιρα 1

Οι πρώτοι πέντε σε λεπτά συμμετοχών: 

Νίκος Βαφέας 1.890

Πέτρος Καλουτσικίδης 1.881

Γιάννης Γκέλιος 1.800

Στέφανος Στρούγγης 1.710

Άγγελος Οικονόμου 1.679

Το ρόστερ της Καλαμάτας

Τερματοφύλακες 

Γιάννης Γκέλιος

Μανώλης Καλογεράκης

Γιώργος Λαδάς

Αμυντικοί 

Νίκος Βαφέας

Στέφανος Στρούγγης

Παναγιώτης Παναγιώτου

Τίμος Τσελεπίδης

Οδυσσέας Λυμπεράκης

Μαξιμιλιάνο Μορέιρα

Σαλίμο Σιλά

Πέτρος Καλουτσικίδης

Στάθης Τάχατος

Μέσοι 

Χουάν Κατάλντι

Άγγελος Οικονόμου

Νικολάς Τσορνομάζ

Ηλίας Τσέλιος

Επιθετικοί 

Χοσέτε Μιράντα

Μορέιρα

Γιώργος Παμλίδης

Μπονέτο

Νίκος Σπυράκος

Φεντερίκο Χορδάν

Μπρούνο Γκάμα

Κωνσταντίνος Κωτσόπουλος

Βασίλης Μάντζης

Νίκολας Ντιγκινί

 

Πηγή: monobala.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ
Ηλίας Τσώλης 8 Μαρτίου 2026 8 Μαρτίου 2026
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Τσελεπίδης στο monobala.gr: «Είμαι συγκινημένος για την άνοδο της Καλαμάτας» (vid)
Επόμενο άρθρο Γ’ ΤΟΠΙΚΗ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕ Α’ ΚΑΙ Β’ ΟΜΙΛΟ
drop-cafe
IL-TOTO
bounas
fotinakis
notos
paliakon
pareafilon
COFFEE MARKET
Cloudbullet.gr
odemisiotis
Shoecenter
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Μαύρη Θύελλα

Διεθνής «γέφυρα» εκπαίδευσης και αθλητισμού: Μαθητές από το Μόναχο στην ΠΑΕ Καλαμάτα

25 Μαρτίου 2026
Μαύρη Θύελλα

Τα εισιτήρια για το Σούπερ Καπ με αντίπαλο τον Ηρακλή

24 Μαρτίου 2026
Μαύρη Θύελλα

Τάκης Δρούγας: «Δεν υπάρχουν φαβορί – Για μένα νικητές είναι και οι δύο»

24 Μαρτίου 2026
Μαύρη Θύελλα

Βοσνιάδης: «Δεν μίλησα για παραίτηση από την Καλαμάτα, λύθηκε η παρεξήγηση με τον πρόεδρο»

24 Μαρτίου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?