Η ΑΕΚ έμεινε στην ισοπαλία με 1-1 κόντρα στο Λεβαδειακό στην OPAP Arena για τη 16η αγωνιστική της Super League, χάνοντας δύο σημαντικούς βαθμούς στη “μάχη” για την κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.
Χάνοντας πολλές ευκαιρίες για γκολ, η ΑΕΚ είδε τον Λεβαδειακό να ανοίγει το σκορ στο 57′ με πέναλτι του Πεντρόσο και χρειάστηκε ένα γκολ του Μήτογλου στις καθυστερήσεις του αγώνα, για να σώσει έστω το βαθμό της ισοπαλίας από το ματς της Super League.
Το παιχνίδι
Η ΑΕΚ μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς και “πολιόρκησε” την άμυνα του Λεβαδειακού, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Στο 9′ ο Γκαραβέλης απέκρουσε την καρφωτή κεφαλιά του Πιερό, ενώ στο 11′ ο Μαρσιάλ πλάσαρε άουτ με τη μία από κοντά και στο 19′ το σουτ του Πήλιου κόντραρε, ενώ ο Λιούμπισιτς από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Ο Λεβαδειακός “απάντησε” από την πλευρά του με ένα μακρινό πλασέ του Πεντρόσο που απέκρουσε δύσκολα ο Στρακόσα, με την ΑΕΚ να έχει δύο καλές στιγμές πριν το ημίχρονο, με Πιερό και Λιούμπισιτς, χωρίς όμως να βρει το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν επίσης μία καλή ευκαιρία με τον Κωστή να σουτάρει λίγο άουτ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, αλλά ο Λεβαδειακός “πάγωσε” την OPAP Arena στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια. Στο 55ο λεπτό, ο Χατζισαφί έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα στην περιοχή της ΑΕΚ και ο διαιτητής έδειξε τη βούλα του πέναλτι, επιτρέποντας στον Λεβαδειακό να ανοίξει το σκορ. Ο Πεντρόσο ευστόχησε από τα 11 βήματα και έκανε το 1-0 για τους Βοιωτούς, κάνοντας… ροντέο το ματς.
Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει για την ανατροπή, με τον Μάνταλο να γράφει ακόμη μία τεράστια φάση για την ΑΕΚ. Ο Χατζισαφί σέντραρε στην καρδιά της άμυνας του Λεβαδειακού, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαραβέλη.
Ο Αλμέιδα έβαλε και τον Κοϊτά στην εξίσωση στο 74ο λεπτό, τον οποίο πέρασε στη θέση του Σιμάνσκι θέλοντας να παίξει φουλ επίθεση με στόχο να βρει το γκολ. Η ΑΕΚ είχε την μπάλα στα πόδια της και προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σκοράρει ωστόσο όλα χαλούσαν στην τελική ενέργεια. Κάτι που έκανε και ο Χατζισαφί στο 76ο λεπτό όταν και μετά από εκτέλεση κόρνερ του στρώθηκε η μπάλα όμως το σουτ που έκανε από πλεονεκτική θέση και αμαρκάριστος κατέληξε ψηλά άουτ.
Η κεφαλιά του Μουκουντί μετά από κόρνερ στο 82′ ήταν ένας ακόμη κίνδυνος για την εστία των φιλοξενούμενων, όχι όμως ικανός για να έρθει η ισοφάριση. Στα εναπομείναντα λεπτά, η ΑΕΚ έκανε ο,τι περνούσε από το χέρο της για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, απείλησε με σουτ του Λαμέλα στο 85′ όμως η μπάλα και η τύχη δεν ήταν με το… μέρος των “κιτρινόμαυρων”.
Το πολυπόθητο γκολ ισοφάρισης της… λύτρωσης ήρθε τελικά από στατική φάση και ξανά από τον Μήτογλου που είχε χαρίσει με δικό του γκολ το διπλό στη Λαμία. Μετά από φάση διαρκείας και καραμπόλες, η μπάλα στρώθηκε στον Έλληνα στόπερ ο οποίος με σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
Στα λίγα λεπτά που απέμειναν, η ΑΕΚ “κυνήγησε” το “χρυσό” γκολ που θα της έδινε τη νίκη και στο 90+7′ διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι στον Πιερό μετά από σέντρα του Μαρσιάλ στην περιοχή, με τους “κιτρινόμαυρους” να θεωρούν ότι υπάρχει παραταμένο τράβηγμα της φανέλας του υψηλόσωμου φορ που έπεσε στην περιοχή ωστόσο διαιτητής και VAR δεν θεώρησαν ότι υπάρχει κάτι πεμπτό με αποτέλεσμα να δώσουν συνέχεια στο ματς το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1 παρά τις οποίες προσπάθειες των γηπεδούχων για να προλάβουν να… νικήσουν τον χρόνο.
ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα (60′ Περέιρα), Μήτογλου, Μουκουντί, Πήλιος (46′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (74′ Κοϊτά), Πινέδα, Λιούμπιτσιτς (60′ Μάνταλος), Φερνάντες (60′ Λαμέλα), Μαρσιάλ, Πιερό
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκαραβέλης, Λιάγκας, Εραμούσπε, Κάτρης, Κάσος, Μορέιρα, Κωστή, Τσοκάι, Βήχος, Πεντρόσο (70′ Ρόμο), Μπάλτσι

