Taklin.grTaklin.gr
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
  • Εθνική Ελλάδος
  • TV
  • Μπάσκετ
  • Βόλεϊ
  • Σπορ
  • Διασκέδαση
  • Κοινωνικά
  • Κύπελλο Μεσσηνίας
  • Ντοκιμαντέρ
  • Πάμε στοίχημα
  • Πρέπει να το δεις
  • Σπορ
  • Στίβος
  • Συνεντεύξεις
Taklin.grTaklin.gr
Αναζήτηση
  • Μαύρη Θύελλα
  • Πρέπει να το δεις
  • Ποδόσφαιρο
    • Γ Εθνική
    • Α1 Τοπικό
    • Α Τοπικό
    • Β Τοπικό
  • Ειδήσεις
Follow US
Taklin.gr > Γ Εθνική > Τί αναφέρει το φύλλο αγώνα Πύργος-Ζάκυνθος και τί αναφέρει το άρθρο 15 του ΠΚ
Γ Εθνική

Τί αναφέρει το φύλλο αγώνα Πύργος-Ζάκυνθος και τί αναφέρει το άρθρο 15 του ΠΚ

admin
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2026
admin

Ο διαιτητής Σαφούρης Αργυρόπουλος, συνέταξε το φύλλο αγώνα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Πατρίς Σπορ, η έκθεση του διαιτητή, αναφέρει τα εξής:

«Στο 78ο λεπτό, έγινε ρίψη περίπου 10 με 15 μικρών πλαστικών μπουκαλιών νερού από τους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας. Αποτέλεσμα της ρίψης των πλαστικών μπουκαλιών ήταν κάποια εξ’ αυτών να πετύχουν τον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας Μιχάλη Μπαστακό με αριθμό φανέλας 21, ο οποίος έπεσε στο έδαφος πιάνοντας το κεφάλι του».

Και ο διαιτητής, συνεχίζει στην έκθεσή του: «Άμεσα κάλεσα την ιατρό του αγώνα για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες. Καθώς η ιατρός παρείχε τις πρώτες βοήθειες υπήρξε ρίψη ενός ακόμα μικρού πλαστικού μπουκαλιού νερού, το οποίο χτύπησε τον ίδιο ποδοσφαιριστή στο χέρι. Στη συνέχεια ο ποδοσφαιριστής σηκώθηκε, περπάτησε περίπου 20 μέτρα προς τη διχοτόμο γραμμή και έπεσε εκ νέου στο έδαφος, πιάνοντας το κεφάλι του επικαλούμενος ζάλη. Μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο, όπου ανέφερε οτι δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω ζάλης, παραμένοντας ξαπλωμένος στο φορείο. Η ιατρός του αγώνα μας ανέφερε ότι με τα συμπτώματα που επικαλείται ο ποδοσφαιριστής, έπρεπε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, πράγμα το οποίο συνέστησε». Και ο διαιτητής καταλήγει, ότι αποχώρησαν και στη συνέχεια ήρθε το ασθενοφόρο και παρέλαβε τον ποδοσφαιριστή για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Επίκειται πειθαρχική δίωξη

Το φύλλο του διακοπέντος αγώνα, θα φτάσει πλέον στα χέρια της Πειθαρχικής Επιτροπής, η οποία θα ασκήσει δίωξη και θα καλέσει την ομάδα του Πύργου σε απολογία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, στην ενότητα «Ρίψεις αντικειμένων», “eάν από την ρίψη αντικειμένων, υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ. Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του
αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε παραμένει) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές”.

Eκτός από την τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών αpό 2 έως 4 αγωνιστικές, «στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε παραμένει) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές.
γ) Σε περίπτωση υποτροπής σε επόμενο αγώνα της ομάδας την ίδια αγωνιστική περίοδο (δεύτερο, τρίτο κ.λπ.), οι επιβληθείσες ποινές διπλασιάζονται και η πρόβλεψη του β’ εδαφίου της παρ. Ιε ισχύει και εν προκειμένω.
ΙΙΙ. Στην περίπτωση που συντρέξουν τα δύο αδικήματα, το αδίκημα της παραγράφου 2 (εισαγωγή αντικειμένων στο γήπεδο) απορροφάται από το αδίκημα της παραγράφου 3 (ρίψη αντικειμένων) και επιβάλλονται μόνο οι ποινές της παραγράφου 3».

Πιο κάτω, κάνει λόγο και για αφαίρεση ενός βαθμού, το οποίο ωστόσο σύμφωνα με νομικούς κύκλους, εξαρτάται η επιβολή της, από το αν το σωματείο κριθεί αντικειμενικά υπεύθυνο. Η παράγραφος 6 του άρθρου 15, αναφέρει: «Ομάδα που καταστεί υπαίτια μη έναρξης ή διακοπής αγώνα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του παρόντος άρθρου, πλην των τυχόν χρηματικών ή/και άλλων ποινών τιμωρείται και με αφαίρεση ενός (-1) βαθμού από τον πίνακα της της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που συμμετέχει, ενώ χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα κατά τον χρόνο της διακοπής του αγώνα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε παραμένει αυτό».

Πηγή: patrisnews

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΠΑΣ ΠΥΡΓΟΣ, ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ
admin 11 Μαΐου 2026 11 Μαΐου 2026
Κοινοποίησε
Facebook Twitter Copy Link Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΠΑΣ Πύργος: Έξαλλοι με τον διαιτητή. Τι αναφερουν για τον Μιχάλη Μπαστακό
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήρια του Γ.Σ. Γαργαλιάνων στον Τέλο Άγρα για την άνοδο στη Γ’ Εθνική
drop-cafe
IL-TOTO
bounas
fotinakis
notos
paliakon
pareafilon
COFFEE MARKET
Cloudbullet.gr
odemisiotis
Shoecenter
Messiniaevents.gr

Μπορεί να σας αρέσουν

Γ Εθνική

ΠΑΣ Πύργος: Έξαλλοι με τον διαιτητή. Τι αναφερουν για τον Μιχάλη Μπαστακό

11 Μαΐου 2026
Γ Εθνική

Απίστευτα πράγματα στο νοσοκομείο του Πύργου με τους γιατρούς να αρνούνται να κάνουν εισαγωγή στον τραυματισθέντα ποδοσφαιριστή της Ζακύνθου Μιχάλη Μπαστακό!

10 Μαΐου 2026
Γ Εθνική

Στο νοσοκομείο ο Μπαστακός της Ζακύνθου, χτύπησε στο κεφάλι

10 Μαΐου 2026
Γ Εθνική

Διεκόπη το ΠΑΣ Πύργος-Ζάκυνθος

10 Μαΐου 2026
Facebook Instagram Youtube

Taklin.gr – taklingr@gmail.com | Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198 | Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης : Πάνος Κουντάνης – 6958469198
Αρχισυντάκτης : Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Taklin.gr – taklingr@gmail.com

Ιδιοκτήτης
Πάνος Κουντάνης – 6958469198

Αρχισυντάκτης
Ηλίας Τσώλης – 6932276061

Καλώς ήρθατε!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Lost your password?